Xavi Hernández va ser presentat amb el Barça, i una de les primeres preguntes què va haver de respondre tenia Ousmane Dembélé com a protagonista. Inevitablement, li van preguntar pel rol que tindria el francès, que cal recordar que va costar 150 milions d'euros, i mai no ha acabat d'explotar. Amb Ronald Koeman va ser amb l'únic entrenador amb qui va tenir un paper important, però, una vegada més, les lesions li van impedir tenir continuïtat.

Aquesta temporada, només ha pogut jugar 30 minuts, i, després d'aquest encontre, davant del Dinamo de Kíev, es va tornar a 'trencar'. Sense oblidar que acaba contracte el mes de juny, i encara no hi ha acord per renovar. Joan Laporta, després de segellar la continuïtat d'Anssumane Fati i de Pedri González, té per objectiu prioritari 'el Mosquit'. Però, de moment, les converses continuen estant en el mateix punt que fa unes setmanes. No hi ha res tancat.

Presentació de Xavi hernández FC Barcelona, Camp Nou - Efe

Xavi Hernández

"Ben treballat, pot ser el millor futbolista del món en la seva posició. Té unes condicions espectaculars. És molt important, això sí, que tingui una mentalitat guanyadora, que tingui rendiment. Sí, la seva renovació és prioritària ara mateix" va afirmar l'ex de l'Al-Sadd, referint-se al '7'. Una indirecta que el president va captar, i va prometre al nou entrenador culer que faria tot el possible per convertir el seu somni en una realitat.

En el Camp Nou hi ha gran optimisme, i confien a poder retenir Dembélé. Pel que sembla, la intenció de l'extrem nascut el 1997 també és quedar-se, però no hi ha acord quant a xifres. I, tenint en compte que a partir de l'un de gener podrà negociar amb altres esquadres, és lògic que hi hagi pressa i nerviosisme. No es poden permetre perdre'n un altre dels seus grans cracs, i a cost zero, com ja va ocórrer amb Leo Messi aquest estiu.

Ousmane Dembele Barca EuropaPress

Ousmane Dembélé

Però no poden competir amb l'oferta econòmica que li fan altres equips. Recentment, es parlava de l'interès del Newcastle United en convertir el campió del Mundial de Rússia en el seu primer galàctic. Una opció que ha perdut força, veient que són penúltims a la Premier League, i corren el seriós risc de descendir.

Però ha aparegut un altre ferm candidat a acollir el que fora estrella de Borussia Dortmund i Stade de Rennes.

Jürgen Klopp demana al Liverpool el fitxatge de Dembélé

I és que el Liverpool té un seriós interès en Dembélé, al que ja van temptejar al passat. De fet, el Barça va oferir el seu fitxatge al conjunt 'red' fa un parell d'anys, una possibilitat que no es va materialitzar per l'elevat preu que demanaven.

Jürgen Klopp no s'oblida del gal, i a Anfield prometen a Ousmane un sou més elevat del qual guanya a dia d'avui, i sobretot, una prima de fitxatge de 20 milions d'euros.

Una quantitat que ha fet que Dembélé es replantegi les coses. Trairà Xavi Hernández?