El Brasil i el Perú avancen a les semifinals de la Copa Amèrica, i s'enfrontaran aquest dilluns a l'estadi Nilton Santos de Rio de Janeiro.

Pel camí van deixar a les seleccions de Xile i el Paraguai, que van anar a totes i per un moment va semblar que podrien donar la sorpresa, però finalment el talent de les dues últimes finalistes del torneig es va imposar.

Compleixen les favorites

El Brasil ha aconseguit la seva classificació a Rio de Janeiro en vèncer per 1-0 a Xile amb gol de Lucas Paquetá, que tot just al entrar al partit ha aprofitat una pilota de Casemiro i ha tocat de primera amb Neymar, per finalitzar ell mateix la jugada davant de Claudio Bravo en el minut 46.

Encara que, sense pràcticament temps per celebrar-ho, la Canarinha s'ha quedat amb 10 jugadors per l'expulsió amb vermella directa de Gabriel Jesus. El davanter del Manchester City ha anat amb la cama al coll d'Eugenio Mena de manera molt temerària. Injustificable.

Brasil Copa America Neymar EFE

Paquetá, Neymar i Richarlison celebren el gol de Brasil / EFE

Això li ha donat un impuls a la Roja i el partit s'ha convertit en un anada i tornada, amb els xilens sent els qui lideraven la faceta ofensiva. Mostra d'això ha sigut que en el minut 62 l'àrbitre ha anul·lat un gol a Eduardo Vargas per fora de lloc, que després ha sigut revisat i ratificat pel VAR. Sis minuts després el torn ha sigut pel davanter Ben Brereton que gairebé sorprèn el porter brasiler Ederson amb un cop de cap que ha enganxat des de la frontal. Tanmateix, la Roja no ha pogut completar la gesta i la Canarinha s'ha quedat amb el triomf.

Per l'altra banda, el Perú s'ha convertit en el primer classificat de la nit en derrotar en la tanda de penals per 4-3 al Paraguai, després que aquests igualessin el duel (3-3) poc abans del final del temps reglamentari, després de jugar tota la segona part amb 10.

I és que quan els peruans es veien ja en les semifinals gràcies a un gol de Yoshimar Yotún a 10 minuts del final, un gol del paraguaià Gabriel Ávalos gairabé al 90' ha deixat el 3-3 al marcador i ha portat els quarts a la tanda de penals, on els errors dels llançadors i l'encert del porter blanquivermell, Pedro Gallese, ha sigut clau per aconseguir la victòria.

Messi Argentina EFE

Leo Messi amb Argentina / EFE

L'Argentina i l'Uruguai passen a l'acció

L'Argentina de Leo Messi s'enfronta aquesta matinada a l'Equador (03:00 h) per també buscar un lloc  a les semifinals. L'Albiceleste, entonada, acumula ja dos anys sense perdre i espera poder avançar en el torneig per trencar la ratxa negativa de cinc finals perdudes (2004, 2007, 2014, 2015, 2016).

En el mateix costat del quadre, l'Uruguai de Luís Suárez es veurà les cares amb Colòmbia (00.00 h) i el guanyador s'enfrontarà al vencedor de l'Argentina - Equador.

Imatge principal: Els jugadors del Brasil celebren el gol de la victòria davant de Xile / EFE