Riqui Puig tenia una oportunitat única de demostrar la seva vàlua i el seu talent en l'últim partit del Barça. Per fi, se li van obrir les portes de la titularitat, gràcies a l'increïble nombre de baixes que tenia Xavi Hernández, que va haver de posar un onze de circumstàncies, amb moltes novetats. Entre elles, estava la de l'internacional espanyol sub 21, que es va estrenar a l'onze inicial aquesta temporada, i que va disputar els 90 minuts. Però no va tenir incidència.

És cert que va recuperar una quantitat important de pilotes, més que ningú del seu equip, però no va complir el que se li exigeix. Se li demana tenir importància en l'elaboració de jugades, combinar amb els seus companys i ajudar a crear ocasions. Va tenir una actuació molt discreta, i va tornar a deixar en evidència el que molts adverteixen: físicament, no està preparat per jugar a l'elit. I necessita continuïtat per aconseguir explotar del tot.

Riqui Puig escalfament Barca Europa Press

Riqui Puig/ Europa Press

Joan Laporta és un dels grans defensors del migcampista nascut fa 22 anys, i creu que té tot el necessari per triomfar en el Camp Nou. Per això, li va demanar paciència, i va impedir que marxés en el passat, quan va estar molt a prop de fer les maletes, per culpa de Ronald Koeman. El neerlandès, de manera incomprensible, li va posar la creu, i el va tenir a l'ostracisme, arribant a deixar-lo en ridícul davant dels seus propis companys.

Per sort, Riqui va suportar la pressió, i esperava que tot canviés amb l'arribada de Xavi a la banqueta. De moment, està tenint més minuts, i el seu rol és més protagonista, però tampoc molt. Aquest és el motiu que ha portat al Barça a mantenir-lo a la rampa de sortida, i esperen que se'n vagi a un equip de La Liga Santander on sí que sigui un fix, almenys, en les rotacions. Mai no li han faltat ofertes per anar-se'n, i continua tenint molts interessats.

Per exemple, el Real Betis Balompié, que ha temptejat el de Matadepera en més d'una ocasió. L'estil de futbol de possessió i de toc encaixa perfectament amb les qualitats de Puig, que podria disputar l'Europa League allà.

Riqui rebutja Manuel Pellegrini

No obstant això, ha estat el propi Riqui qui ha dit 'no' a la idea d'anar-se'n al Benito Villamarín, i ser entrenat per Manuel Pellegrini. No té intenció d'anar-se'n del Barça, almenys, fins al final de la present campanya, i encara confia a guanyar-se la confiança de Xavi, encara que la competència en la seva posició sigui terrible.

Manuel Pellegrini/ Agència

Manuel Pellegrini/ Agència

En el Betis, hi ha diversos jugadors amb passat en La Masía, com Cristian Tello, Marc Bartra o Martín Montoya, que han trobat la maduresa i l'estabilitat a Sevilla.

No serà el cas de l'ex del Jabac Terrassa.