No hi ha hagut possibilitat a res. L'Espanyol ha caigut de la pitjor manera possible contra l'Eibar i ha deixat una imatge per a oblidar (3-1). Aquesta vegada el mal joc, la mala entrada al partit i la poca capacitat de reacció han sentenciat el conjunt blanc-i-blau a Ipurua.

La gèlida temperatura al País Basc, combinada amb la pluja que queia a Eibar, han deixat l'Espanyol fred i sense intenció de refer-se. Un gol en els primers minuts ha trastocat un partit que sempre ha anat coll amunt.

Gerres d'aigua freda per començar

La combinació de l'ambient i el futbol a Ipurua ha estat desastrós per a l'Espanyol. I tot plegat s'ha unit a un inici molt pla, sense matisos i que ha deixat venut els blanc-i blaus a les primeres de canvi. La lesió de Sergio García al minut quatre ha posat la por al cos, i el gol de Kike García al minut 9 ha acabat de destrossar els de Quique Sánchez Flores.

Dues males notícies en menys de deu minuts que han fet disminuir, i molt, les opcions dels blanc-i-blaus per trobar una alegria a Eibar. Encara sense haver aconseguit els tres punts lluny de l'RCDE Stadium, l'Espanyol aquesta vegada tampoc no ha sabut reaccionar i ha patit una de les pitjors derrotes de la temporada. L'equip ha estat espès i només algunes petites envestides en atac han permès alguna esperança.

Però aquesta vegada ni Gerard Moreno, ni Piatti, ni el recuperat Leo Baptistao han fet patir l'Eibar en defensa. Els bascos han sabut jugar amb el marcador a favor i els pocs riscos presos han acabat per desesperar els blanc-i-blaus.

Sense sentit de joc

L'Espanyol ha estat molt perdut i sense rumb. Una sensació de debilitat exagerada en una primera meitat que ha acabat encara pitjor. El que ha de ser el timoner d'aquest equip, Sergi Darder, també ha estat desaparegut i ha errat. El migcampista mallorquí ha perdut la pilota en la creació i ha regalat el segon gol a l'Eibar. Ivi no ha perdonat i el partit, encara amb 52 minuts per jugar-se, s'ha acabat.

Les males notícies s'han traduït en desconfiança. Sembla que ningú ha sabut fer un pas endavant i l'experiència blanc-i-blava ha quedat al marge. El hàndicap de l'Espanyol ha estat la poca iniciativa i la manca de recursos en un partit que l'Eibar ha manat sense oposició.

I per posar-hi la cirereta els bascos han sentenciat ben entrada la segona meitat després d'un penal inexistent marcat per l'exespanyolista Joan Jordán. Una derrota justa i merescuda que finalment ha estat maquillada amb un gol en pròpia porteria de Sergi Enrich, deixant el 3-1 final al marcador.

L'Espanyol segueix sense guanyar fora de casa a la Lliga i tampoc en tota aquesta temporada. Nova decepció del conjunt perico que el manté a la zona perillosa. Quinzè classificat a la taula i l'Eibar ja els ha avançat.