No és cap casualitat que el jugador que ha arribat en carrera fins a la línia de gol de la porteria de l'Elx per enviar la pilota al fons de les xarxes i marcar així el 0-1 hagi estat Frenkie de Jong. I és que el migcampista holandès sembla que, per fi, ha trobat el seu lloc a l'equip. La comoditat. I tot, després del canvi de sistema dut a terme per Koeman, que després de provar una vegada rere una altra el seu apreciat 4-2-3-1, ha entès que el sistema més lògic és el 4-3-3, amb el que els jugadors es troben més còmodes, un canvi de dibuix que allibera De Jong, abans encotillat al doble pivot, massa pendent de fer cobertures i de contenir l'equip juntament amb Busquets.

Elx Barça EFE

Els jugadors del Barça, celebrant el gol de De Jong contra l'Elx / EFE

Ara, des de l'interior, l'holandès pot trencar línies i trepitjar àrea, el que l'ha transformat en un migcampista amb gol. I és que les estadístiques no enganyen. En els seus 16 primers partits amb Koeman a la banqueta, en els quals va alternar el doble pivot amb la posició de central, Frenkie de Jong no va veure porteria. La seva estrena va arribar el 16 de desembre, en el Barça-Reial Societat de la jornada 19 (2-1). Des d'aleshores, jugant en la seva nova posició, De Jong ha marcat 3 gols més en 9 partits.

De Jong Gonzalo Verdú Elche Barça EFE

De Jong, disputant la pilota amb Gonzalo Verdú, en l'Elx-Barça / EFE

I no només això, ja que els gols només són la punta de l'iceberg d'una millora més que notable de l'elegant migcampista holandès, al qual se'l veu amb molta confiança. Aquest diumenge, per exemple, no només ha marcat el 0-1, sinó que, a més, de les seves botes ha nascut el 0-2, de Riqui Puig, que ha arribat després d'una excel·lent acció individual de De Jong.

Perquè participa molt del joc, dona ordres als seus companys i fins i tot se'l veu protestar i conversar més que mai amb els àrbitres. L'efecte De Jong ja és una realitat.

El De Jong del Barça ja supera el De Jong del Ajax

Per comprendre el pas endavant que ha fet De Jong cal posar els seus nombres en context. La temporada passada, per exemple, De Jong va marcar 2 gols en 3.226 minuts com a blaugrana. I en la present, fins al seu gol contra la Reial Societat, que va marcar en el minut 43, l'holandès sumava 1.428 minuts seguits sense veure porteria. Des d'aleshores, De Jong ha aconseguit 4 gols en 778 minuts, un cada 195 minuts.

De fet, amb el seu gol a Elx, De Jong suma 5 gols en Lliga amb el Barça (2 la temporada passada i 3 en la present), més dels que va aconseguir a les seves 5 temporades a l'Eredivisie holandesa (4). De Jong, a més, també va marcar un gol a les semifinals de la Supercopa contra la Reial Societat, com sempre, arribant des del darrere.

Imatge principal: De Jong, en el moment en el que marca contra l'Elx / EFE