Després d'uns dies de silenci, el Barça continua divulgant un missatge de concòrdia referent al projecte de la Superlliga, calmar els ànims després d'uns dies d'altíssima tensió en què el món del futbol europeu ha entrat en ebullició.

Aquest divendres ha estat el torn d'Eduard Romeu, el vicepresident econòmic del Barça, que davant dels micròfons de TV3 ha declarat que cal fugir d'enfrontaments i buscar els punts comuns, treballar sense parar per aconseguir una Superlliga que agradi tothom. "No hem contrastat res, però ens hem adherit a la Superlliga perquè entenem que és bo per al futbol i per al Barça. Si busquem punts de trobada, això serà una realitat", ha afirmat.

Romeu, a més, ha insistit en la importància d'iniciar un diàleg entre totes les parts. "Les pressions hi són. És un projecte que requereix molt diàleg".

Joan Laporta president Barca Barcelona Open Banc Sabadell EFE

Joan Laporta va parlar de la Superlliga al torneig de tennis Barcelona Open Banc Sabadell / EFE

Laporta: "La Superlliga és necessària"

El primer missatge del Barça en referència a la Superlliga europea el va llançar Joan Laporta, que va aprofitar la seva presència al Barcelona Open Banc Sabadell de tennis per donar la versió del club blaugrana. "És absolutament necessari que els clubs grans, ja que contribuïm principalment a l'aportació de recursos, en el repartiment (econòmic) tinguem la capacitat de dir la nostra", va afirmar aquest dijous Laporta. "Ha d'anar acompanyat d'una competició atractiva, basada en els mèrits esportius", va afegir.

Laporta, a més, va denunciar que les pressions havien estat molt fortes i va obrir la via del diàleg. "Som defensors del manteniment de les lligues estatals i estem oberts a un diàleg amb la UEFA, sempre."

Aleksander Ceferin UEFA president EFE

Aleksander Ceferin, president de la UEFA / EFE

El comunicat del Barça sobre la Superlliga

Després del missatge de Laporta, el FC Barcelona va voler ampliar la visió de l'entitat sobre la Superlliga a través d'un comunicat. "És necessari emprendre reformes estructurals destinades a garantir la sostenibilitat financera i la viabilitat del món del futbol millorant l'espectacle que s'ofereix als aficionats de tot el món", va afirmar el club. "La decisió es va prendre amb el convenciment que una renúncia a formar part d'aquesta iniciativa en qualitat de club fundador hauria estat un error històric".

El Barça, a més, considera que cal replantejar el projecte, però en cap cas no enviar-lo al bagul de l'oblit. "Constatada la reacció social que en molts i diversos àmbits ha produït la referida iniciativa, és innegable que el FC Barcelona entén que cal obrir una anàlisi molt més profunda sobre les raons que han generat aquesta reacció a fi de reconsiderar, si procedeix, i en el que resulti necessari, el plantejament i la fórmula proposada inicialment per abordar i solucionar totes aquelles qüestions sempre en benefici de l'interès general del món del futbol".

 

Imatge principal: Eduard Romeu, vicepresident econòmic del FC Barcelona / TV3