Eduard Romeu deixa de ser el vicepresident econòmic del Barça després que aquest matí s'hagi conegut la seva renúncia al càrrec. L'empresari català ha explicat els motius del seu adeu aquest mateix matí a l'Auditori 1899 del Camp Nou, acompanyat del president Joan Laporta, que li ha agraït la seva feina per reconduir la complicada situació econòmica culer en els últims anys.

Eduard Romeu, incapaç de compaginar la feina amb el Barça

"Mai li estaré prou agraït al president per tenir l'honor de servir el club des de dins", ha dit Eduard Romeu per començar. El ja exvicepresident econòmic ha reconegut que ha estat "una experiència meravellosa", però també ha confirmat que el motiu del seu adeu ha estat que "a mig partit les regles de joc canvien, no voluntàriament de part meva".

"Han estat 2 anys i mig al 200% al Barça", compaginant la feina al Barça i a Audax, però des del passat estiu que es dedicava plenament al club blaugrana. Ara, però, és el moment d'emprendre nous projectes professionals i ara ha vist que realment "no em permet compaginar amb la dedicació tan intensa del Barça".

Eduard Romeu explica su adiós del Barça / Foto: Pau Venteo
Eduard Romeu parlant / Foto: Pau Venteo

Eduard Romeu tanca la seva etapa al Barça

Eduard Romeu reconeix que "hem assolit" la millora econòmica del Barça. Una marxa que arriba concretament després de classificar-se per als quarts de final de la Champions League, assegurant que "consolidem el que havíem pressupostat i el que ens havíem compromès".

Dient que "feina feta", confirma que en l'apartat econòmic està gairebé tot resolt: "L'equip financer acabarà d'ajustar aquests més de 200 milions d'euros que el club anava perdent durant 7 anys". Al final, és un adeu que ha acabat sent "un honor amb el que mai hagués imaginat".

Però Romeu també ha volgut avisar que "l'enemic és fora", agafant aquell discurs que Joan Laporta ja ens ha acostumat. El ja exdirectiu culer ha afirmat que "la valentia i l'atreviment que ens ha traslladat el president Laporta, que fos capaç de lluitar simultàniament amb totes les estructures i els reguladors lluny de fer-nos petits i lluny de cedir, per això hem arribat a una situació molt favorable". I també acaba apuntant que "visualitzo un Barça esplendorós a mig i llarg termini", però que encara "cal prendre decisions complexes, tibant la corda sense trencar-la".

Joan Laporta y Eduard Romeu se abrazan / Foto: Pau Venteo
Joan Laporta i Eduard Romeu abraçant-se / Foto: Pau Venteo

Un Eduard Romeu que s'ha acomiadat del Barça bastant emocionat i amb la veu trencada en alguns moments, però també assegurant que "fins l'últim segon sempre he mantingut la corbata corporativa... i no me la trauré mai". Al Barça, doncs, ara li tocarà trobar un nou responsable per a aquesta àrea tan important per al club blaugrana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!