La premsa esportiva d'aquest diumenge ve marcada per la filtració de documents oficials. I és que ja és casualitat que en menys de 24 hores hagin vist a la llum els contractes de Griezmann amb el FC Barcelona i de Neymar amb el PSG i el burofax que fa un any Messi li va enviar al Barça per demanar una sortida del club.

Portada Sport

Portada del diari Sport d'aquest diumenge, 5 de setembre de 2021 / Sport

Del contracte de Griezmann al burofax de Messi

El diari Sport obre la seva edició en paper amb el contracte d'Antoine Griezmann, cedit la nit del 31 d'agost a l'Atlètic de Madrid. "Descobrim el contracte de Griezmann", titula el rotatiu català. "Sport revela tots els detalls de l'acord del francès amb el Barça que li va reportar un sou fix de 17 i 18 milions. De complir les bonificacions, col·lectives i individuals, hauria pogut cobrar 177,5 milions d'euros en 5 anys", afegeix.

Només 2 anys després de firmar el contracte, el Barça ha cedit Griezmann a l'Atlètic de Madrid, per reduir la massa salarial de la primera plantilla.

Portada MD

La portada de Mundo Deportivo / Mundo Deportivo

Mundo Deportivo, per la seva part, ha tingut accés al burofax que Messi li va enviar al Barça fa un any. "MD mostra el document amb què Leo va demanar de marxar del Barça l'agost del 2020. Va esgrimir una clàusula que va vèncer dos mesos i mig abans però que ell creia vàlida per l'impacte de la Covid", explica el rotatiu.

Curiosament, un any després Leo Messi ha sortit sense voler-ho del Barça, que no li ha renovat el contracte per la gegantina massa salarial de la plantilla blaugrana.

El faraònic contracte de Neymar amb el PSG

A la festa del diumenge de filtracions s'afegeix el diari El Mundo, que en el seu cas ha tingut accés al contracte que Neymar va firmar amb el PSG quan se'n va anar del Barça. "Neymar, el contracte que va trencar l'equilibri del futbol", titula el diari sota la xifra del contracte del brasiler, 498.228.117 euros. "El Mundo revela les condicions en les quals el PSG va arrabassar al Barça el brasiler en la primera gran licitació d'un club estat", afegeix el diari a la seva portada.

Portada El Mundo

La portada d'aquest diumenge del diari El Mundo / El Mundo

"L'acord, que li garantia 30 milions nets l'any, és el segon més important del futbol després del de Messi i el Barcelona. El fitxatge va superar els rècords que havia marcat Florentino Pérez, que no ha pogut endur-se, ara per ara, Mbappé del PSG."

Cal recordar que al salari que rep Neymar cal afegir els 222 milions d'euros que el PSG li va pagar al Barça, un fitxatge que en el dia d'avui, 4 anys després, continua sent el més elevat de la història del futbol.

 

Imatge principal: Griezmann i Messi, celebrant un gol contra el València / EFE