El Barça no il·lusiona però compleix contra el Dinamo de Kíev i certifica la seva classificació per als vuitens de final de la Champions League (0-4). El gol de Sergiño Dest, el doblet de Martin Braithwaite i l'últim d'Antonie Griezmann, tots ells a la segona part, han permès els blaugrana confirmar una victòria d'esma després d'un primer temps desesperant.

Sense lluir

No és que el Barça hagi perdut l'efectivitat, la il·lusió i la determinació que en els últims anys ha anant mantenint com ha pogut, sinó que a més els menys habituals han perdut la gana. Ronald Koeman va decidir que Messi i De Jong es quedessin a Barcelona, però és que més titulars com Griezmann o Dembélé s'han quedat a la banqueta de Kíev.

Un Barça ple de suplents, únicament amb Ter Stegen i Lenglet com a fixes, no ha sabut guanyar-se tot el respecte a Ucraïna. Ni Pedri, ni Coutinho ni Trincao han sabut com generar perill. Aleñá i Junior Firpo no han sabut aprofitar la oportunitat per lluir-se. I Pjanic no ha fet un pas endavant. Els que sí han convençut han estat Dest, Braithwaite i Mingueza.

Titulars Barca Dinamo Kiev Champions EFE

Els jugadors del Barça fent-se la foto abans del partit contra el Dinamo de Kíev / EFE

Aquest Barça, que ha superat el Dinamo de Kíev amb més pena que glòria, ha semblat un equip més d'Europa. Com qualsevol altre. Ha perdut, fins i tot, la identitat. Molta possessió blaugrana, molt moure la pilota, però d'ocasions ben poques.

Podríem dir que a excepció d'un xut de Coutinho, que ha anat fora, i un de Trincao entre els tres pals, els locals no han patit gens en els primers 45 minuts. El Barça ha estat formal però no ha brillat. Ningú ha sabut brillar. I la primera part ha estat per oblidar.

Coutinho Barca Dinamo Kiev champions EFE

Coutinho rematant una pilota durant el partit contra el Dinamo de Kíev / EFE

Complint els pronòstics

Però a la segona tot ha canviat. No per un gran mèrit del Barça, sino pel desgast del rival. Sergiño Dest ha obert la llauna al minut 52, fent un gol de murri dins l'àrea del Dinamo de Kíev. I el partit s'ha acabat.

Amb el marcador a favor, Mingueza ha assistit de cap a Braithwaite cinc minuts després, que ha fet el segon gol blaugrana. I de penal al 70, Braithwaite ha fet el doblet.

Barca celebracio Trincao Braithwaite Riqui Puig Dinamo Kiev EFE

Braithwaite, Riqui Puig i Trincao celebrant un gol del Barça / EFE

Koeman ha vist que el partit estava resolt i ha donat minuts als que fins ara no havien entrat en els seus plans. Riqui Puig, Konrad i el debutant Matheus Fernandes han acabat el partit al costat de Griezmann i Jordi Alba, les novetats del tram final del partit. Minuts per acabar un partit dat i beneït. I en el temps de descompte Griezmann ha completat la golejada.

La victòria permet el Barça confirmar el seu passi als vuitens de final i en la propera jornada contra el Ferencváros podria assegurar-se la primera posició del Grup G.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un gol contra el Dinamo de Kíev / EFE