El Barça ha marxat amb l'equipació de Dr. Jekyll als vestidors del Ciutat de València després d'acabar la primera meitat i ha tornat disfressat de Mr. Hyde.

I és que després d'una primera part molt bona que els blaugrana han resolt amb un 0-2, l'equip de Koeman ha saltat de nou al terreny de joc amb una desídia desesperant, sense intensitat ni concentració, el que ha provocat que el Llevant hagi empatat en només un quart d'hora. L'actitud dels jugadors ha estat clau, però també la pissarra de Koeman, que ha tingut la 'brillant' idea de substituir Araujo per Sergi Roberto. "A la segona part hem deixat entrar el Llevant al partit. Hem estat menys intensos, menys agressius. Hem baixat en tot i això ha estat un problema", ha analitzat el tècnic.

Messi De Jong Pique derrota Barca Llevant EFE

Messi, De Jong, Ter Stegen i Piqué, després del 3-3 del Llevant / EFE

Sergi Roberto naufraga com a central

El de Reus, que està molt lluny de la seva millor versió i que se n'ha anat abans de temps per unes molèsties, ha jugat com a central dret en una línia de tres, un invent de Koeman inexplicable i desastrós. En pocs minuts Sergi Roberto ha perdut diverses pilotes perilloses i ha arribat tard a la centrada de l'1-2. Koeman, de fet, ha acabat per moure'l al centre del camp, però ja ha estat tard.

Després del 2-2, el Barça ha tornat a agafar el control del partit i ha marcat el 2-3 i, de nou, inexplicablement, ha tornat a desconnectar de l'enfrontament, com si ja tingués la feina feta. Koeman tampoc no ha après la lliçó, ja que en comptes de mantenir un equip ofensiu per continuar atacant i espantant el Llevant ha tret del terreny de joc Griezmann i Dembélé, per donar entrada a Dest i a Braithwaite. Acabava de cavar la tomba del Barça.

Aixequi Barça EFE

Sergio León, després de marcar el 3-3 en el Llevant-Barça / EFE

Càstig del Llevant a un Barça desconnectat

Com si fos un acte del karma, la desídia del Barça i els errors en cadena de Koeman han tingut el seu càstig, i ja al tram final Toño ha ballat com ha volgut a Dest, que estava fresc, però sembla que no massa connectat, i ha centrat perquè Sergio León, entrant al primer pal, marquès el 3-3 definitiu.

Després del partit, Ronald Koeman se n'ha anat als vestidors, sense quedar-se a saludar els seus jugadors com és habitual en ell. No se sap si ho ha fet per estar enfadat amb els seus pupils o amb si mateix. "Estem molt decebuts i ens preguntem què ha passat a la segona part. Cal assumir l'empat. Soc el màxim responsable com a entrenador. Veient la segona part veig que no he aconseguit el que volia transmetre al descans", ha afirmat Koeman després del partit.

El Barça s'esborra de la Lliga. I de la pitjor manera possible. La temporada s'ha acabat. Un trist final.

Imatge principal: Ronald Koeman, molt enfadat a la banqueta del Ciutat de València / EFE