El Barça guanya en l'últim sospir contra el Valladolid gràcies a un gol d'Ousmane Dembélé en el minut 90 (1-0). I d'aquesta manera el Barça es torna a posar de ple en la lluita per la Lliga Santander i es queda a només un punt del liderat.

Volent però sense poder

Tot estava de cara per al Barça i els de Ronald Koeman no ho han desaprofitat. Un equip ja habitual en els últims partits ha saltat sobre la gespa del Camp Nou després de dues setmanes d'aturada de seleccions. I l'objectiu era clar: guanyar. I més perquè l'Atlètic de Madrid s'ha deixat tres punts i la Lliga s'ha posat de cara.

Però tot i voler, al Barça li ha costat molt. Massa. Per moments semblava que no podria. Tres centrals, amb De Jong incrustat entre Lenglet i Mingueza; els carrils per Dest i Jordi Alba; i un mig del camp ple de gent, amb Messi, Busquets, Griezmann i Pedri; i al davant, tot sol, Dembélé. Però aquesta formació no ha estat encertada, el Valladolid s'ha tancat i els culers han suat per crear ocasions.

Barça Valladolid Messi EFE

Messi rodejat de futbolistes del Valladolid / EFE

Ni Messi rebia en zona perillosa ni quan tenia les ocasions podia aprofitar-les. Dembélé no ha servit de '9' perquè no ha tingut espais. I tot i que el Valladolid ha estat intens i amenaçant, ofensivament ha estat inofensiu. Ter Stegen ha patit per una pilota que Kodro ha estavellat al travesser al minut 9, i poc més.

No semblava ser el dia d'un Barça que no podia trobar línies de passada. Ni Pedri tenia màgia, ni Messi era letal, ni els carrilers eren punyals. Alguns com Busquets han començat a fallar passades senzilles i Griezmann ha tornat a passar desapercebut. Cap novetat.

Messi Barça Valladolid EFE

Messi lamentant-se d'una ocasió desaprofitada / EFE

El moment de Dembélé

Però ha arribat el moment en què el Barça ha semblat fer un pas endavant. Després de diversos contraatacs fallits del Valladolid, Pedri ha posat a prova Masip i el pal ha impedit el primer gol blaugrana just abans del descans. Ja a la segona part, el partit ha canviat totalment.

Ocasions del Barça des del primer minut. Messi, Dembélé, Jordi Alba o Lenglet. I amb l'entrada de nous futbolistes, més ocasions de Trincao i Braithwaite. Però res, Masip totalment providencial i desesperant el Barça en totes les jugades atacants.

I després ha arribat el protagonisme de l'àrbitre. Santiago Jaime Latre ha començat a xiular faltes inexistents, a ensenyar targetes que no tocaven, i el súmmum ha estat mostrar una vermella injusta a Óscar Plano al minut 81.

Barcelona Valladolid Messi Jaime Latre EFE

Messi al costat de l'àrbitre Jaime Latre / EFE

I en els últims deu minuts de partit el Barça ha fet un altre pas més cap endavant. El Valladolid, totalment tancat al darrere, i el Barça amb gairebé tothom dins l'àrea rival. I ha estat Dembélé qui ha fet el gol de la victòria al minut 90 quan tothom ja pensava en l'empat final. I el Barça recupera terreny a la Lliga el dilluns de Pasqua i amb la victòria es queda a un punt de l'Atlètic de Madrid, el líder. El proper repte, el proper dissabte amb el Clàssic contra el Reial Madrid.

Imatge principal: Dembélé celebrant el gol de la victòria contra el Valladolid / EFE