A Barcelona no guarden gaire bons records d'Ousmane Dembélé, ja no només a nivell esportiu, on el seu rendiment va deixar molt a desitjar. Després de sis anys vestint la samarreta blaugrana, el Mosquit no ha rendit com s'esperava després de pagar una important quantitat per ell. Dembouz ha estat més conegut al FC Barcelona per les seves contínues absències, per la seva fragilitat física, que per les seves grans actuacions al terreny de joc. Per si no n'hi hagués prou, després de la confiança que li va atorgar Xavi Hernández, el francès va decidir trair el club, sortint al Paris Saint-Germain per un preu realment baix.

El pas de l'extrem per la ciutat Comtal, ara en el PSG, ha estat un fracàs rotund, un error estrepitós de la direcció esportiva del Barça, que ha invertit en ell més de 200 milions d'euros, per a un pas més aviat discret, en el que només ha anotat 40 gols. Això sí, el francès ha destacat per haver faltat fins en 119 ocasions. Per acabar d'amanir-lo, Ousmane Dembélé va vetar l'arribada al FC Barcelona d'un dels millors futbolistes en la seva posició, i un dels objectius prioritaris de Xavi.

Xavi Hernández aplaudint Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández aplaudint a l'afició del Barça / Foto: EFE

Busquets va vetar el retorn d'Arthur

L'any passat, encara amb el francès a la plantilla blaugrana, la direcció esportiva del Barça estava buscant com a boja possibles reforços per elevar el nivell competitiu d'una plantilla molt necessitada de revulsius. Segons una informació revelada pel pòdcast Barça reservat de Catalunya Ràdio, diversos futbolistes van vetar l'arribada d'algunes cares noves al vestidor català.

El primer d'ells va ser Arthur, Xavi va preguntar a Sergio Busquets sobre la possibilitat d'incorporar en qualitat de cedit al brasiler, davant de la necessitat de trobar un centrecampista per completar la plantilla. En aquell temps, el capità de l'equip, va advertir el tècnic egarenc del perill que podria suposar tenir un jugador més conegut per les seves sortides nocturnes que pel seu rendiment en la gespa.

Sergio Busquets aplaudint Barça / Foto: Europa Press
Sergio Busquets aplaudint / Foto: Europa Press

Busi, conscient de la vida extraesportiva d'Arthur, va aconsellar a Xavi Hernández descartar la seva arribada, ja que podria suposar una mala influència per als futbolistes més joves. Tanmateix, no va ser l'únic, i allà Dembélé, va tenir molt a veure.

Dembélé, botxí d'un dels seus compatriotes

Abans de l'arribada de João Cancelo, els blaugrana han estat sense un lateral dret pur durant un llarg període de temps, que no li permetien tenir una plantilla completa. Durant aquell temps, Xavi va voler conèixer de primera mà l'opinió del Mosquit sobre un dels seus companys en la selecció francesa.

Benjamin Pavard celebrant un gol amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press
Benjamin Pavard celebrant un gol amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press

I és que Benjamin Pavard, ara en l'Inter de Milà, era un dels objectius del conjunt català per cobrir el flanc destre. Segons Dembélé, el lateral francès és un jugador altament conflictiu i que genera molts problemes al vestidor, per la qual cosa podria haver desestabilitzat els culers.