El FC Barcelona té dues vies clares, atenent les seves necessitats per confeccionar la plantilla, i els problemes econòmics en els quals està sumit. La primera d'elles, com va passar amb İlkay Gündoğan, Íñigo Martínez, Andreas Christensen o Marcos Alonso, és la d'apostar per jugadors veterans i experimentats que acaben contracte per donar-li pòsit a l'equip. L'altra, com s'ha pogut veure amb homes com Noah Darvich o Mika Faye, és la de fitxar joves promeses amb la intenció que irrompin en el filial i donar-li empara al primer equip.

En aquesta segona intenció sembla que es basarà el Barça de l'any que ve, amb especial èmfasi en futbolistes com Pedri González, Gavi, Lamine Yamal o Ronald Araujo, tots ells sent ja una realitat a una edat molt primerenca. En aquest sentit, Deco, sabedor de les limitacions del seu club, s'ha mostrat molt actiu al mercat amb la intenció de reclutar a aquestes 'perles' del món del futbol abans que se li escapin o que sigui massa tard i valguin una autèntica milionada (li ha passat amb Arda Güler i Lucas Bergvall).

Noah Darvich FC Barcelona
Noah Darvich presentat com a jugador del Barça / Foto: FC Barcelona

Ibrahim Diarra convenç en can Barça

A l'interès recent en Yáser Asprilla, futbolista del Watford que milita en la Segona Divisió anglesa, en una clara tendència a seguir aquesta segona via de què parlàvem, s'ha sumat un nou nom. De fet, el conjunt català ja ha assolit un acord per lligar a la nova perla africana, que ha estat fent les proves en el Barça i ha enlluernat els tècnics. Es tracta d'Ibrahim Diarra, futbolista que ha brillat en les categories inferiors de la selecció maliana i que ha despertat l'atenció dels culers.

El davanter malià ha superat amb escreix els seus primers entrenaments amb el FC Barcelona. Segons apunta el diari Sport, Diarra ha deixat un gran sabor de boca en la directiva blaugrana i ha "complert les expectatives" que havia generat amb la seva arribada i segons destacava als informes que es tenien sobre ell. De fet, s'apunta que "té un enorme potencial" als seus 17 anys. El jove atacant ha alternat entrenaments amb el Juvenil A i amb el filial, el Barça Atlètic durant un temps, suficient per causar "molt bona sensació".

Ibrahim Diarra Mali / Foto: Instagram Ibrahim Diarra
Ibrahim Diarra durant un partit amb la selecció de Mali / Foto: Instagram Ibrahim Diarra

Deco vol agilitar l'aterratge de Diarra

De moment, Diarra, ha tornat a Mali en espera de notícies. I és que en tractar-se d'un jugador extracomunitari, i que no ha assolit la majoria d'edat, la normativa de la FIFA impedeix que fitxi, de moment, pel conjunt català. Així doncs, malgrat haver assolit un acord, el Barça no pot tramitar la seva fitxa fins que el davanter compleixi els 18 anys, el pròxim 12 de desembre. En aquell moment, el malià podrà recalar al FC Barcelona amb totes les de la llei i ser a tots els efectes jugador culer.

Tanmateix, Deco, convençut de la qualitat del futbolista, no vol esperar tant, igual com l'entorn d'Ibrahim Diarra, que volen agilitar el procés. D'aquesta manera, s'estan buscant diferents vies administratives per permetre l'aterratge del malià abans que acabi el mercat de fitxatges estival. En can Barça volen agilitzar la seva arribada per permetre una ràpida adaptació a un nou país i una cultura diferent. Tot passa per convèncer la FIFA perquè permeti tramitar la seva fitxa.