Quan l'àrbitre va xiular el final de la primera part del Barça-Almeria, Xavi Hernández se'n va anar als vestidors molt enfadat amb els seus jugadors. El Barça havia completat 45 minuts pèssims, molt per sota de l'esperat, que va portar l'entrenador a mostrar el seu desencant. I no només això, ja que Xavi Hernández també va decidir assenyalar un jugador, Joao Félix, que va ser substituït.

El canvi no va ser banal, ni de bon tros, ja que l'entrenador blaugrana va enviar un missatge a Deco i a Joan Laporta, que continuen decidits a negociar amb l'Atlètic de Madrid el fitxatge definitiu del jugador portuguès. Per a Xavi, la compra de Joo Félix seria un seriós problema, ja que no compta amb ell i tenir-lo a la plantilla, a més del cost de la seva fitxa, seria un inconvenient, ja que el jugador no acceptarà ser suplent, com ja va succeir en l'Atlètic de Madrid, la qual cosa va acabar amb els seus problemes personals amb Diego Pablo Simeone.

Joao Félix gol Atlètic de Madrid / Foto: EFE - Alberto Estevez
Joao Félix, en el partit contra l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE - Alberto Estevez

Xavi només estimava Joao Cancelo... i a Bernardo Silva

Xavi Hernández no estima Joao Félix, mai no ho va voler, ja que el seu elegit era Bernardo Silva. El problema és que l'entrenador necessitava Joao Cancelo, i per tancar la cessió del lateral dret havia d'acceptar Joao Félix, que anava inclòs en l'operació. Una vegada fitxat, i davant de la falta evident de qualitat a la zona ofensiva, l'entrenador va acceptar el jugador i va intentar esprémer-lo. El portuguès va començar sorprenentment bé, amb bones actuacions, però a poc a poc se n'ha anat apagant, fins a convertir-se en el jugador intermitent de sempre.

En el partit contra l'Atlètic de Madrid, Joao Félix va brillar amb llum pròpia, però tot seguit va passar desapercebut contra el Girona, en una demostració del que ha estat tota la seva carrera. En el Barça es necessita rendiment constant, i més si el jugador ocupa una de les 3 posicions de l'atac, per la qual cosa Joao Félix passa a ser un jugador innecessari.

Xavi Hernández Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández, entrenador del Barça / Foto: EFE

Joao Félix, de solució a problema

Ara falta per veure què passa amb Joao Félix. Deco està convençut que no es pot deixar passar l'oportunitat d'adquirir-lo en propietat, mentre que Xavi Hernández és partidari de tornar-l'hi a l'Atlètic de Madrid i invertir els diners en un altre jugador.

De moment, Joao Félix seguirà en el Barça, fins al 30 de juny, però a partir d'ara començarà a tastar més banqueta, passarà a ser un jugador de rotació. En el partit contra l'Almeria, el portuguès va demostrar la seva irregularitat, fins a treure de polleguera a Xavi, que va apostar per donar entrada a un Ferran Torres que va aportar mobilitat i pressió després de pèrdua.