Primer combat de tres superat. Els tres candidats a la presidència del Barça, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, s'han trobat per primera vegada en un debat emès per BarçaTV i que ha coincidit amb el Congrés Mundial de Penyes. Atacs, retrets, acords i un avís per deixar les eleccions si hi ha unes determinades declaracions.

L'actitud dels tres

Els tres candidats tenien ganes de parlar, s'han interpel·lat unes quantes vegades i s'ha pogut veure l'actitud que han pres en aquest primer debat. Laporta ha estat el més tranquil de tots, Font ha optat per la seva versió més agressiva i Freixa ha estat el més tècnic i acadèmic respecte als temes. Això sí, els tres han estat d'acord que el Barça no es pot convertir en una Societat Anònima, sinó que ha de seguir sent dels socis.

Laporta Font Freixa debat Barça FC Barcelona

Els tres candidats abans del debat / FCB

Laporta ha fet valer la seva condició d'expresident i s'ha mostrat el més experimentat en aquest entorn. Se sentia còmode tractant els diferents temes que s'anaven introduint i ha volgut enviar contínuament missatges de tranquil·litat als socis i sòcies. La situació al Barça és delicada, però hi ha marge de maniobra. 

Per la seva part, Font ha tingut un paper reivindicatiu, el seu to ha estat elevat i ha estat el que més s'adreçava a càmera. Molt expressiu amb els seus gestos i en certs punts una mica agressiu. 

Finalment, Freixa ha estat el que més s'ha queixat durant el debat, sobretot sobre menys temps d'exposició i que el tallaven a les seves intervencions. L'exdirectiu també ha estat el més tècnic i acadèmic: ha fet referències als Estatuts del Barça i és el que més volia seguir el guió del debat.

Un dels moments més destacats ha estat quan Laporta s'ha adreçat directament a Freixa i li ha dit: "Deixa aquesta amargor i rancúnia que tens dins. Sempre estàs dient que el nostre mandat ho vam fer malament. Jo estic orgullós del que vam fer".

Joan Laporta debat Barça FC Barcelona

Laporta explicant-se / FCB

També l'expresident ha repartit per Font: "El club necessita un lideratge fort. A l'hora de prendre les decisions, el president i la junta directiva no poden defugir de responsabilitats. A vegades em dona la sensació que feu un món molt idíl·lic". Laporta ha acusat el candidat de Sí al futur que ha de rectificar constantment durant aquesta campanya electoral.

Amb tots aquests atacs, Font ha tret pit del seu projecte i ha fet un avís clarament: "Si Xavi desmenteix el que he dit, deixo la cursa electoral". Una frase contundent i que queda pendent de si l'excapità blaugrana vol parlar.

Aquest ha estat el primer dels tres debats que hi haurà entre els tres candidats. Dimarts vinent hi ha la segona ronda i divendres és el definitiu. Una setmana justa per sortir de dubtes sobre qui serà el pròxim president del Barça.

1x1 del debat a les eleccions del Barça

Joan Laporta Sergi Alcàzar Joan Laporta
Presidencialista
El més tranquil dels tres, Laporta s'ha mostrat còmode durant el debat. L'expresident ha enviat un missatge de tranquil·litat als socis i assegura que té l'experiència que cal per tornar a fer un Barça guanyador.
Victor Font Presidenciable Barça - Sergi Alcazar Víctor Font
Reivindicatiu
Agressiu i inclús exaltat en certs punts, Font sap que Laporta és el favorit i ha volgut interpel·lar directament al soci, dirigint-se directament a càmera. Ha estat el més expressiu gestualment.
Toni Freixa @FidelsAlFCB Toni Freixa
Tècnic
Freixa exerceix el paper més dur contra Laporta i ha estat el més directe amb l'expresident. S'ha queixat en diverses ocasions del poc protagonisme que ha gaudit i ha fet referències als Estatuts de l'entitat.

 

Imatge principal: Laporta, Font i Freixa durant el debat / FCB