Una de les grans revelacions de la temporada ha estat Brahim Díaz. El mitjapunta malagueny, recuperat del Milan per part del Reial Madrid, ha mostrat una millora espectacular, deixant accions d'autèntic geni, com el golàs, fonamental, que va aconseguir a Leipzig, en l'anada dels vuitens de final de la Champions League. Tot semblava indicat perquè Luis de la Fuente el convoqués per a la selecció espanyola, que si d'alguna cosa manca és precisament de jugadors determinants en els espais curts.

Han passat les setmanes, tanmateix, i De la Fuente no ha cridat a Brahim Díaz, que atipo d'esperar, ha decidit acceptar l'oferiment del Marroc de defensar la samarreta de la selecció africana. El jugador té la doble nacionalitat, pel que podia triar. En un primer moment, es va decantar per Espanya, però la indiferència de De la Fuente l'ha fet canviar d'opinió.

Brahim Diaz España / Foto: Europa Press
Brahim Diaz, en un partit de la selecció espanyola / Foto: Europa Press

De la Fuente, ni s'immuta

Lluny d'inquietar-se per la notícia, Luis de la Fuente no ha dubtat a contestar a Brahim Díaz. "Respecto la seva postura, cada un és lliure de prendre les seves decisions. Per a mi, hi ha sempre tres màximes per ser seleccionats: una que pugui jugar en la selecció, dos que vulgui fer-lo i tres que el seleccionador li seleccioni", ha declarat el seleccionador d'Espanya.

"El més important és voler, sense exigències ni obligacions, en igualtat de drets i obligacions. Lluny d'aquest punt de partida, em teniu davant sempre. No he parlat amb ell. Jo convoco o no convoco i la gent fa el que creu que ha de fer. Segur que he estat el que més l'ha seleccionat. Li tinc una gran estima i li desitjo el millor. Total i absolut respecte", ha afegit.

Alejandro Garnacho durant un partit amb el Manchester United / Foto: Europa Press
Alejandro Garnacho, en un partit amb el Manchester United / Foto: Europa Press

Garnacho i Nico Paz, altres fugues d'Espanya

El cas de Brahim Díaz recorda el d'Iñaki Williams, que en veure's fora dels plans de la selecció espanyola va decidir anar a jugar amb Ghana, on tindria més possibilitats de ser internacional. El seu germà, Nico Williams, tanmateix, es va decantar per Espanya, en veure's convocat assíduament.

Un altre jugador que va renunciar a Espanya va ser Alejandro Garnacho, estrella del Manchester United, nascut a Madrid. "La meva mare és argentina i serà un honor representar a l'Argentina, igual que ho va ser en el seu moment representar a Espanya", va declarar Garnacho en anunciar la seva decisió de jugar amb l'Argentina. Un altre cas és el de Nico Paz, perla del Reial Madrid, que també es va decantar per l'Argentina. "En realitat, Nico no ha hagut d'elegir selecció perquè no li han trucat mai d'Espanya. Va sorgir l'oportunitat de l'Argentina i a Nico li agradava molt, així que la va aprofitar," va afirmar el seu pare, el mític exjugador Pablo Paz, a Radio Marca.