Poden haver-hi sortides inesperades en les pròximes setmanes al Reial Madrid o, almenys, així ho asseguren diverses publicacions. En aquest cas, és el portal web defensacentral.com qui assegura que un dels noms que podria sorprendre és el de David Alaba. El cas és que l'operació Kylian Mbappé, que està cridada a resoldre's abans del pròxim 1 de setembre, té Florentino Pérez pendent de diversos futbolistes de la seva plantilla que, tot i ser importants per a Carlo Ancelotti, podrien deixar una notable suma de diners en cas de venda.

S'ha parlat del cas de Fede Valverde i els més de 100 milions d'euros que el club li hauria fixat de preu, però el central austríac, que va arribar al Santiago Bernabéu ara fa dos estius amb la carta de llibertat, podria significar un altre ingrés de beneficis nets que anirien destinats directament al finançament dels més de 200 milions d'euros que costaria Mbappé.

David Alaba calentamiento / Foto: Europa Press - Oscar J. Barroso
David Alaba, durant un escalfament amb el Reial Madrid / Foto: Europa Press - Oscar J. Barroso

David Alaba, uns 40 milions menys en l'operació Mbappé

Segons transfermarkt.esAlaba té un valor de mercat de 40 milions d'euros que, tenint en compte que ve d'una temporada dubtosa per les lesions i que encara té contracte fins a l'estiu de 2026, es convertiria en una xifra molt semblant a la del seu preu al mercat. Així doncs, en cas de venda, restaria directament aquesta xifra al cost total de Mbappé.

A més a més, tenint en compte que el Reial Madrid té un trinomi a l'eix de la defensa en què tant David Alaba, com Éder Militao, com Antonio Rüdiger mereixen la titularitat, la sortida d'un d'ells no seria un dany tan elevat. Tenint en compte que va arribar de franc i que el Manchester United estaria disposat a invertir aquests 40 milions d'euros en ell, l'austríac és, dels tres, la sortida més rendible a nivell econòmic.

Mentrestant, amb Valverde s'aplica el mateix criteri, ja que es considera que l'uruguaià i Bellingham són perfils molt similars i, sabent que 'El Pajarito' està molt cotitzat a la Premier League, es pretén que la seva venda, sumada amb la d'Alaba, faci de Kylian Mbappé un fitxatge molt més factible. 

Kylian Mbappé gol Francia / Foto: EFE - Rodrigo Jiménez
Kylian Mbappé, celebrant un gol amb la selecció de França / Foto: EFE - Rodrigo Jiménez

Danys col·laterals

En una plantilla amb 7 jugadors per a la medul·lar i 9 futbolistes per a la defensa, essent Militao, Rüdiger, Nacho i inclús Mendy efectius disponibles per a jugar com a centrals, les sortides de Valverde i David Alaba no serien altra cosa que danys col·laterals, sensibles, però per una bona causa: Kylian Mbappé. Mentrestant, Juni Calafat, cap de caçatalents del club, segueix les passes d'un prometedor central francès a qui etiqueten a la Ligue 1 com el nou Raphael Varane. Es tracta de Leny Yoro, futbolista nascut l'any 2005 que ja té un valor de mercat de 10 milions d'euros i, per descomptat, moltes núvies al mercat.