El capità del València, Dani Parejo, ha criticat algunes de les mesures contra l'expansió del coronavirus a Espanya. Després que el covid-19 hagi afectat de ple la rutina del món esportiu, específicament el futbolístic i, en especial, el del València, Parejo ha passat a l'ofensiva.

Parejo ha admès que no es pot protegir els éssers estimats en una situació com l'actual "d'una altra manera que no sigui fent cas als experts", però amb coherència. Per exemple, encara no entén com és que obliguen a jugar el partit de Champions de dimarts vinent entre el València i l'Atalanta a porta tancada, mentre que hi ha d'altres grans esdeveniments molt més exposats al coronavirus en els quals no hi ha cap problema per celebrar-los.

Dani Parejo València EuropaPress

EuropaPress

"Soc el primer que no vol que hi hagi un sol contagi més (...) i per això soc el primer que s'indigna quan veu que les mesures que s'adopten no tenen coherència", ha assegurat Parejo a través de les xarxes socials. I ha assenyalat que les mesures varien segons les comunitats autònomes. Per això no entén què passa a Espanya i quins són els criteris.

"No soc un expert, ni de bon tros", ha destacat el jugador, que entén que "per pur sentit comú" si es permeten les concentracions a les Falles, no es tanquen els aeroports i se celebren alguns esdeveniments esportius o culturals, s'hauria de permetre que es jugués amb públic el partit València-Atalanta.

"No podem deixar que els interessos polítics o econòmics prevalguin sobre la salut de la població", ha afegit. I a més, ha estat molt coherent amb el seu discurs i també considera de risc altres estadis de futbol: "Si és perillós que la gent s'ajunti a Mestalla, també ho és al Parc dels Prínceps, a Anfield, al Red Bull Arena, a l'Etihad, al Camp Nou, a l'Allianz de Torí i al de Munic".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi nombre es Dani Parejo. Soy futbolista, juego en el Valencia CF y soy el capitán del equipo. Pero también soy el marido de Isa y el padre de Dani y Diego. Muchos me conocéis en mi faceta de deportista, pero no tantos en la personal. Sin embargo, una y otra no pueden separarse y mucho menos en días tan complicados como los que vivimos ahora con el coronavirus, algo de lo que no puedes proteger a tus seres queridos de otra forma que no sea haciendo caso a los expertos. Soy el primero que está preocupado por esta crisis, el primero que no quiere que haya un solo contagio más y mucho menos una víctima. Ojalá todo fuera un mal sueño. Pero no lo es. Y por eso también soy el primero que se indigna cuando ve que las medidas que se adoptan no tienen coherencia. No entiendo cómo una crisis mundial puede gestionarse en España en función de la comunidad en la que vivas. No soy un experto ni mucho menos, pero por puro sentido común no entiendo cómo puedo pasear por Valencia con miles de personas por la calle celebrando unas Fallas que tanto a mi familia como a mí nos encantan, cómo puedo ir a recoger a un familiar al aeropuerto al que llegan cientos de vuelos procedentes de medio mundo, cómo puedo ver por televisión docenas de acontecimientos deportivos, solidarios o culturales en los que se congregan miles de aficionados… y, sin embargo, nosotros, el Valencia CF, no vamos a poder jugar delante de nuestra gente el partido más importante de la temporada. No tiene sentido. No podemos dejar que los intereses políticos o económicos primen sobre la salud de la población. Si es peligroso el partido contra el Atalanta, mucho más lo son las grandes aglomeraciones que se viven estos días en las calles por diversos motivos. Si es peligroso que la gente se junte en Mestalla, también lo es en el Parque de los Príncipes, en Anfield, en el Red Bull Arena, en el Etihad, en el Camp Nou, en el Allianz de Turín y en el de Múnich. Cada vez que saltamos al césped nos dejamos la piel por el escudo y ahora no nos vamos a quedar de brazos cruzados mientras otros lo pisotean.

A post shared by Daniel Parejo (@dani_parejo10) on

La recomanació del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Salut Pública del País Valencià és que es juguin sense públic aquells partits en què estigués prevista una massiva presència de seguidors d'equips del nord d'Itàlia. El govern italià ja va emetre un decret pel qual prohibeix entrar o sortir de diverses regions, entre elles Llombardia (en la qual hi ha la ciutat de Bèrgam, que és seu de l'Atalanta), excepte en casos com el d'urgència laboral.