L'anunci oficial del fitxatge de Marc Márquez per Gresini i, per tant, per la factoria Ducati va provocar un petit sisme a l'equip de Borgo Panigale, almenys, de portes enfora. Perquè, realment, tot va ser una estratègia de Gigi Dall'Igna i Pecco Bagnaia. L'artífex de la Demosedici, i un dels grans directius de l'equip italià, va privar al Prima Pramac Racing d'aconseguir els serveis del '93', adduint que només un any a la marca de Casole d'Elsa era una cosa que no es podia permetre.

No obstant això, tot formava part d'un pla traçat per tenir l'octocampió del món, enclaustrat en un equip satèl·lit, i matar dos ocells d'un tret. Conscient de la diferència que hi anava a haver entre la Desmosedici GP24, i la GP23, Dall'Igna va voler donar-li empara a Márquez sota l'esquadra de Nadia Padovani. En la seva condició d'equip no oficial, a Ducati sabien que, malgrat ser Marc un pilot referència, a Gresini no estan en disposició d'exigir la moto oficial, i això implica una dificultat afegida per al '93' a l'hora d'encarar els Grans Premis.

Pecco Bagnaia celebrant la victòria en Qatar / Foto: EFE
Pecco Bagnaia celebrant la victòria a Qatar / Foto: EFE

Ducati adula Márquez...

La diferència de potència complica a Márquez poder assolir Bagnaia i Jorge Martín en la lluita per la primera posició. No només per la clara bretxa entre ambdues motos, sinó perquè, a més, el '1' i el '89' ja han passat pel camí pel qual està ara mateix transcorrent el '93', l'adaptació. Malgrat això, va aconseguir una quarta posició en un dels circuits menys favorables per a les seves característiques, i en el seu debut amb la Ducati, Qatar. Un fet que va provocar les floretes del mateix Dall'Igna.

"Marc ja ha demostrat tot el seu talent i la seva classe a través d'una capacitat d'adaptació innata", va començar dient l'italià, per afegir que l'ilerdenc s'ha convertit en "un temible contendent sobre una moto completament nova per a ell". "La primera de les nostres motos 2023 a la bandera de quadres. L'experiència i les ganes d'un campió que vol tornar a fer parlar marcaran la diferència en aquesta nova aventura", va concloure Dall'Igna sobre l'actuació de l'ilerdenc.

Marc Márquez seriós / Foto: EFE
Marc Márquez seriós / Foto: EFE

... però sap que no serà campió

Tanmateix, aquestes declaracions són paper mullat, perquè al box de Ducati saben que el tro de Cervera no té res a fer davant de la moto oficial. Va ser el mateix enginyer italià, en consens amb Pecco Bagnaia, que va negar l'arribada de recanvis de la GP24 per a la muntura de Marc Márquez. Tot, com dèiem, forma part d'una estratègia dels italians, que el volen sota el seu paraigua amb una moto inferior, per a així treure'l de la lluita pel Mundial, i treure'l un rival a Pecco Bagnaia.

La dificultat de donar la sorpresa tampoc passa desapercebuda per al pilot, que és conscient de la bretxa entre ambdues màquines. De fet, s'ha allunyat de fixar-se grans objectius, i el seu gran propòsit aquest any, és quedar just per darrere de les dues Ducati oficials, per la qual cosa aspira a acabar en tercera posició.