Carlos Sainz se sent com a casa a l'Aràbia Saudita. Espectacular cinquena etapa del pilot madrileny, que no ha donat opció als seus màxims rivals en la lluita per al tan desitjat trofeu del touareg. No hi ha hagut canvi de líder en cotxes, ni tampoc en motos, amb un sòlid Ricky Brabec però que ha cedit la victòria en la jornada.

Sainz imposa la seva llei

Recorregut complicat, amb terrenys canviants de sorra, més camins, pedres i irregularitats. I en aquest territori Sainz s'hi sent molt còmode. El pilot de Mini ha pres la sortida com a líder en cotxes i ha acabat com a tal. Però tot gràcies a la segona victòria en aquest Dakar en completar els 353 quilòmetres de l'especial entre Al-`Ula i Ha'il en poc menys de quatre hores.

I en la jornada d'avui s'ha deixat palès com anirà d'ara fins que acabi el Dakar. Si els accidents no ho impedeixen, la lluita de Sainz serà amb Nasser Al-Attiyah i Stéphane Peterhansel, en aquesta etapa i també a la general, segon i tercer respectivament.

Fernando Alonso, ja recuperat i a to, ha acabat en setena posició a poc més de dotze minuts de Carlos Sainz. L'asturià és divuitè de la general a més de tres hores de la victòria, ja impossible per a ell.

  Pilot Equip Temps
Etapa 5      
1 Carlos Sainz  Mini 3h52'01"
2 Nasser Al Attiyah  Toyota +2'56"
3 Stéphane Peterhansel  Mini +6'11"
General      
1 Carlos Sainz  Mini 19h04'13"
2 Nasser Al Attiyah  Toyota +5'59"
3 Stéphane Peterhansel  Mini +17'53"
Brabec encara no tremola

I en motos continua el canvi constant i la lluita per destacar. Aquesta vegada, segona victòria d'etapa de Toby Price, però encara sense assaltar el domini de Ricky Brabec. Tot i imposar-se per poc respecte Pablo Quintanilla a la meta d'Ha'il, encara està a nou minuts del liderat.

En la cinquena etapa Brabec ha estat quart i conserva el liderat encara amb comoditat. En les properes jornades hi podria haver canvis en aquesta volàtil categoria.

Laia Sanz, per la seva banda, ha estat 26a, a gairebé mitja hora del vencedor. A destacar també la sisena posició del castellonenc Joan Barreda, la catorzena del català Jaume Betriu, la quinzena del pilot de Salamanca Lorenzo Santolino i la vintena del català Joan Pedrero.

  Pilot Equip Temps
Etapa 5      
1 Toby Price  KTM 3h57'33"
2 Pablo Quintanilla  Husqvarna +1'12""
3 Andrew Short  Husqvarna +2'31"
General      
1 Ricky Brabec  Honda 19h07'19"
2 Toby Price  KTM +9'06"
3 Kevin Benavides  Honda +11'32"


La sisena etapa, la d'aquest divendres, serà entre Ha'il i la capital saudita Riad, amb una especial de 477 quilòmetres i que serà l'avantsala de la primera jornada de descans del Dakar 2020.