El Reial Madrid torna a decebre. L'equip de Zinedine Zidane no ha aprofitat la punxada del Barça a El Sadar i ha regalat dos punts a l'Estadi de la Ceràmica, on el Vila-real s'ha avançat dues vegades amb gols de Gerard Moreno i Moi Gómez (2-2). Irònicament, l'heroi del conjunt blanc ha estat Gareth Bale, un futbolista que aquest estiu el tècnic francès va intentar defenestrar. El gal·lès ha empatat el partit abans del descans i ha rescatat un punt pel seu equip quan només quedaven 5 minuts pel final.

Gerard no perdona

El Reial Madrid de Zidane és un equip anàrquic i desordenat. El tècnic francès va aconseguir guanyar 3 Champions en 2 anys i mig sense fer gala d’un sistema definit, però el cert és que sembla impensable que aquest curs torni a tenir tanta sort. Sense Cristiano, el seu és un bloc inconsistent en defensa i desordenat en atac. El centre del camp, avui construït per Casemiro i Toni Kroos, literalment no ha existit.

L’anarquia blanca sumada a la verticalitat del Vila-real s’ha traduït en un partit d’anada i tornada molt entretingut per l’espectador neutral. Els de La Plana són vulnerables en defensa (4-4 contra el Granda i 2-1 contra el Llevant) i avui ho han tornat a fer palès.

gerard moreno moi vila real madrid efe

La primera diana del duel, però, l’ha aconseguit el submarí al minut 12. Sergio Ramos ha perdut una pilota en zona de tres quarts, Toko-Ekambi ha perdonat davant de Thibaut Courtois, però el refús l’ha caçat Gerard Moreno per afusellar el porter blanc i signar el seu tercer gol a la Lliga. El linier havia assenyalat fora de joc, però el VAR només ha tardat uns segons en demostrar que la diana era totalment legal.

La diana del Vila-real ha fet mal al Madrid, que ha estat grogui durant diversos minuts. Els locals, però, no han comptat amb ocasions clares i els de Zidane, en canvi, s’han acostat progressivament a la porteria d’Andrés Fernández. El conjunt blanc ha trobat el premi just abans del descans, quan Gareth Bale ha culminat una gran jugada entre el nouvingut Luka Jovic i Dani Carvajal per marcar a porta buida.

Bale, providencial

La segona part ha seguit la mateixa tònica que la primera, però el pas dels minuts ha provocat que es perdessin dos ingredients. El primer, la verticalitat del Vila-real, probablement per la capacitat física d'uns jugadors que encara no estan al seu màxim nivell. El segon, la desídia del Madrid, que s'ha proposat marxar de l'Estadi de la Ceràmica amb els tres punts al sac.

Així, l'equip de Javi Calleja ha regalat metres al conjunt de Zidane i aquest ha intimidat el porter local gradualment. En el 57 Bale i Kroos han pogut marcar, però Mario Gaspar, en primera instància, i Andrés Fernández, després, han aconseguit avortar les ocasions dels jugadors blancs. L'entrenador francès del Madrid, per activar els seus davanters, ha substituït Jovic per Luka Modric amb l'objectiu d'activar Benzema.

Zidane ha mogut fitxa i un dia més ha fallat. Calleja, en canvi, ha efectuat un canvi que ha canviat el rumb del duel. Quan s'havia disputat una hora de partit, l'entrenador groguet ha retirat un davanter com Ekambi i ha apostat per André Zambo Anguissa, un migcampista defensiu. L'aposta li ha sortit a la perfecció, i és que a partir d'aquest moment els seus homes han mostrat molta més solidesa i han aconseguit arribar a la porteria de Courtois.

Jovic Carvajal Bale Vilareal Madrid EFE

No han gaudit de moltes ocasions, però han estat contundents en el moment clau. A 17 minuts del final, Gerard Moreno ha posat a prova el porter belga del Madrid amb un obús, aquest no ha aconseguit blocar la pilota i Moi Gómez, després de rebre una centrada d'Ontiveros, ha marcat a porta buida.

L'Estadi de la Ceràmica ja cantava victòria, però aleshores Bale ha tornat a entrar en escena. En el 85, el gal·lès, un jugador que no comptava per Zidane a la pretemporada, ha rescatat els seus companys amb una jugada individual marca de la casa que ha culminat amb gol. Pràcticament ni ha celebrat la diana perquè volia el hat-trick, però l'únic que ha trobat ha estat una targeta vermella després d'haver realitzat dues entrades molt dures de manera consecutiva.

El gol guanyador no ha arribat i els blancs han tornat a reglar 2 punts. El Barça no carbura i suma un trist 4 de 9 abans de l'aturada de seleccions, però el cert és que l'etern rival tampoc pot presumir de resultats i de joc. Tal com va passar a Vigo i al Bernabéu contra el Valladolid, l'equip de Zidane fa palès que encara no ha trobat el seu estil. A aquest pas, no ho farà en tot el curs.