El Reial Madrid ha encarrilat una victòria còmoda contra el València (4-1) gràcies a un penal inventat que ha facilitat molt les coses i ha deixat sense reacció als valencians. Un doblet de Benzema y un altre de Vinícius han segellat una victòria merescuda però polèmica per refermar el liderat a la Lliga Santander.

Hernández Hernández, còmplice del Madrid

Tot i que els futbolistes dirigits per José Bordalás han entrat amb més decisió al partit que els blancs, la badada dels merengues no ha arribat ni als 10 minuts, moment quan el Madrid ha començat a exercir de líder de la lliga. Les arribades a l'àrea que defensava l'exblaugrana Cillessen eren constants, i tots els que estaven presenciant el partit tenien la sensació que el primer gol era qüestió de minuts.

alderete maxi gomez diakhaby musah guillamon valencia real madrid efe

Els jugadors del València protesten el penal assenyalat / EFE

Ho hauria pogut aconseguir Marco Asensio, però Cillessen es lluïa per evitar-ho. Uns minuts més tard, concretament al 40, ha estat el travesser qui ha impedit que el Madrid es posés per davant, interposant-se en un autèntic míssil de Luka Modric que s'ha quedat a centímetres de marcar un golàs.

Al València li quedaven menys de cinc minuts per mantenir l'empat al descans i replantejar el partit a la represa, però en una aventura individual de Casemiro en camp contrari, el brasiler ha comprat loteria deixant-se caure dins l'àrea, l'àrbitre Hernández Hernández li ha comprat totes les paperetes i ha regalat un penal que Benzema no ha desaprofitat per inaugurar el marcador. És d'aquells penals que molts qualificarien de dubtós, i quan això passa, és un eufemisme per no dir que no era penal.

casemiro lamenta real madrid valencia efe

El penal de la discòrdia ha estat sobre Casemiro / EFE

El València s'anima tard

Al València li ha canviat el guió que tenia pensat pels segons 45 minuts, i ha abaixat massa aviat els braços. Ha començat la segona part sent un miratge del que havia començat la primera i Vinícius s'ha aprofitat de la passivitat defensiva dels ché per marcar el segon al minut 52.

Quedava molt partit per davant, però els valencians s'han vist incapaços i el Madrid ho ha aprofitat per tancar el partit abans d'hora. Quan tot just s'havia jugat una hora de futbol, novament Vinícius marcava, en aquest cop a plaer, sense cap mena d'oposició, convertint en gol una aturada de Cillessen a un xut d'Asensio.

benzema lucas vazquez modric alaba real madrid gol efe

Benzema, autor d'un doblet, celebra un dels gols / EFE

Amb el 3-0 i tot perdut, el Valencia ha començat a jugar sense pressió, i Daniel Wass ha avisat un parell de vegades amb el seu gran llançament llunyà, i han trobat el premi del gol. Un penal clar (aquest sí) de Mendy sobre Marcos André ha servit a Guedes per retallar distàncies. Courtois ha aturat el primer llançament, però li ha tornat a caure el rebot al portuguès, que no ha perdonat amb el cap. I encara s'hauria pogut animar el final del partit si Wass o Manu Vallejo haguessin convertit alguna de les ocasions que han tingut, però qui no ha perdonat ha estat Benzema, que ha marcat el seu doblet particular per liquidar el partit amb el resultat definitiu.