El Reial Madrid ha aprofitat un solitari gol de Karim Benzema a les acaballes de la primera part per superar un Athletic Club (1-0) que ha perdonat massa i ha deixat encara més líder de la lliga el conjunt madridista.

Benzema i Williams s'han alternat les ocasions inicials

El Madrid ha sortit al partit amb el clar objectiu de decantar la balança ràpidament, i les dues primeres ocasions han arribat de peus del seu millor futbolista. Benzema ha reclamat penal d'Unai Nuñéz en la primera jugada, que ha acabat aturant el porter, l'altre Unai, Unai Simón. El mateix que pocs minuts després, a l'11 ha evitat el gol també de Benzema posant el peu al primer pal.

Vinicius De Marcos Athletic Club Real Madrid Liga Santander EFE

Vinicius ha tornat a deixar detalls de qualitat, sobretot durant la segona part / EFE

Però després dels primers minuts de dubte dels bascos les ocasions han passat de davanter a davanter. De Benzema a Iñaki Williams. El veloç atacant de l'Athletic ha tingut dues ocasions claríssimes, més que les que havia tingut abans el seu homòleg madridista, però incomprensiblement no en va convertir cap en gol. Tan incomprensible com que en el minut 27, el cop de cap de Raul García a boca de canó acabés a les mans de Courtois i no al fons de la xarxa.

I, de vegades els tòpics són només això, tòpics. Però en d'altres s'acaben complint. I aquell que diu que si perdones ho acabes pagant s'ha fet evident a la primera meitat. Poc abans del descans, concretament quan corria el 40 de la primera meitat, una llarga jugada en atac del Madrid ha acabat amb un xut d'Asensio, el posterior refús d'Unai Simón i el xut defectuós de Modric ha regalat el gol a Benzema, que només ha hagut d'empènyer-la a plaer.

celebracion gol real madrid athletic benzema EFE

Els jugadors del Madrid celebren el gol de Benzema / EFE

El Athletic ha tingut l'empat a tocar amb ocasions molt clares de gol

A la represa, tots dos equips han cregut en les seves possibilitats. El Madrid, confiava en la qualitat d'homes com Benzema o Vinicius per eixamplar la distància i tancar el partit. Mentre que els lleons centraven les seves esperances en Iñaki Williams o les jugades a pilota aturada, on el Madrid ha patit de valent.

Així, Zárraga o Dani García han avisat a Courtois, però les més clares han estat al cap d'Unai Nuñez, que no ha convertit en l'empat una centrada mil·limetrada de Muniain, i en els peus de Sancet, que després d'una gran jugada individual ha vist com Courtois li negava el gol. Anaven passant els minuts i el Madrid era incapaç de sentenciar el duel, tan incapaç com era l'Athletic de posar les taules al marcador en alguna de les moltes arribades amb perill.

Dani garcia lamenta madrid athleticliga santander efe

Dani García lamentant-se d'una de les moltes ocasions desaprofitades pel seu equip / EFE

I aquest ha estat el guió fins al final. L'Athletic desesperant-se amb cada ocasió desaprofitada, i amb el Madrid esperant ansiós el moment en el qual Díaz de Mera, l'àrbitre del partit ha fet sonar el xiulet que certificava la setena victòria seguida dels blancs, la cinquena en lliga, i que augmenta fins als set punts la diferència respecte al segon classificat, l'Atlètic de Madrid, que té un partit menys.

Imatge principal: Karim Benzema celebra el gol que ha donat la victòria al Madrid / EFE