El Reial Madrid manté el pols amb el Barça. Aquest dijous, els de Zinedine Zidane han superat el València amb dos gols de Karim Benzema i un de Marco Asensio (3-0), qui ha marcat en la primera pilota que ha tocat després d'11 mesos de lesió. El València ha tingut la seva oportunitat a la primera part, però la falta de punteria de Rodrigo i el criteri de l'àrbitre han impedit que el rumb del partit fos diferent. Al segon temps, la covardia d'Albert Celades ha passat factura i el conjunt blanc ho ha sabut aprofitar a base de golassos.

Una acció que portarà cua

A la primera part ha passat gairebé de tot, però el més important, perquè ha condicionat la resta del duel, és que el València ha marcat un gol que no ha pujat al marcador. Els fets han succeït en el minut 20, quan Carlos Soler ha filtrat una pilota a l'àrea, Maxi Gómez l'ha deixat passar i Rodrigo Moreno, al segon pal, ha batut Thibaut Courtois. Els jugadors valencianistes l'han celebrat amb efusivitat -algú recorda el protocol?- però ben aviat han hagut de contenir-se. Sánchez Martínez, a instàncies de la sala VOR, ha revisat la jugada i ha interpretat que Maxi, en fora de joc, interferia en l'acció. Discutible, si més no. La pilota no l'ha tocat, però potser ha molestat una mica (només una mica) a Raphael Varane.

Aquesta, però, no ha estat l'única oportunitat del València. Minuts abans, Rodrigo ja havia pogut signar el 0-1 en una gran transició ofensiva que ha culminat amb un xut al pal. Abans del descans, Geoffrey Kondogbia també ho ha provat amb un cacau des de quaranta metres que ha Courtois ha avortat amb una gran aturada.

rodrigo valencia efe

I el Madrid, per la seva banda, no ha enamorat però també ha pogut marcar. La primera dels blancs ha arribat en el minut 12, quan Karim Benzema ha habilitat Eden Hazard al punt de penal i aquest, amb la puntera, no ha pogut batre un gran Jasper Cillessen. El protagonista encobert de l'acció, però, ha estat Hugo Guillamón, qui ha aconseguit molestar l'extrem belga al moment clau. El central del planter valencianista, amb només 20 anys i un partit a l'elit, s'ha doctorat contra un rival de categoria amb una actuació majúscula. Aquest estiu acaba contracte. Apuntin el seu nom.

Més tard, quan s'havia disputat mitja hora de joc, ha estat Dani Carvajal qui ha pogut marcat en una internada per la banda dreta de l'àrea, però l'exblaugrana Cillesen s'ha tornat a agegantar davant seu. El cert és que els de Zidane, pel nivell de joc mostrat, no han merescut cap gol. De fet, han merescut perdre.

Asensio torna per la porta gran

Perdonar contra el Reial Madrid té un preu. I aquest preu normalment és encaixar. A la segona part, el València s'ha oblidat de tot el que havia fet bé al primer temps i ha començat a jugar a la defensiva. Les seves perilloses transicions ofensives s'han evaporat i Albert Celdades, un entrenador més que qüestionat, només ha empitjorat les coses substituint Maxi i Ferrán Torres per Kévin Gameiro i Gonçalo Guedes.

De fet, ha estat el francès, Gamiero, qui en el minut 61 ha regalat la pilota al Madrid en camp propi. Hazard, veloç en la transició, s'ha desfet de Mangala i ha regalat el gol a Benzema. 1-0 i els blancs dominaven sense oposició.

hazard benzema madrid efe

La diferència entre els equips grans i petits es pot mesurar gràcies a l'ambició. I el València és gran, però Celdades no. Després del gol, el tècnic català ha enviat dos jugadors tècnics com Dani Parejo i Carlos Soler a la banqueta, mentre que Zidane ha apostat per Marco Asensio, qui ha disputat els seus primers minuts de la temporada després de superar una lesió que l'ha mantingut al dic sec durant gairebé un any.

Coses del destí: en la primera pilota que ha tocat, el futbolista mallorquí ha enviat la pilota al fons de la porteria valencianista i ha sentenciat el partit. S'ho mereixia.

I abans d'acabar, golàs. Però golàs dels de veritat. En un contraatac, Asensio ha enviat la pilota a Benzema dins de l'àrea, i aquest després de fer una espècie de barret amb la dreta, ha definit amb l'esquerra en direcció a l'escaire.

Gràcies a la victòria, el Reial Madrid seguirà ocupant el segon lloc de la classificació, a dos punts del Barça. Aquest divendres, torn pels de Quique Setién al Sánchez Pizjuán en partit de la 30a jornada. Els blancs es retroben amb la pilota diumenge en una exigent visita a Anoeta.