El Liverpool s'ha imposat amb mereixement en l'anada de les semifinals de la Champions contra el Vila-real (2-0), que ha aguantat fins al descans. Un autogol i un altre de Mané tenyeixen l'eliminatòria de vermell, però els groguets buscaran una remuntada èpica a La Cerámica.

Resistència i ordre dels groguets

Els d'Unai Emery han volgut defugir sempre la idea que viatjaven a Liverpool a veure-les venir. Mediàticament, aquesta era la idea que la majoria han tingut des que hagin començat les eliminatòries. Primer, van assaltar l'estadi de la Juventus i després, van fer saltar la banca al deixar fora el Bayern. també en camp contrari. I ara, per primer cop, el Vila-real jugava com a visitant en el partit d'anada.

Mohamed Salah Geronimo Rulli Liverpool Villarreal Champions EFE
Mohamed Salah perdona una ocasió davant de Rulli / EFE

En la primera meitat d'un dels partits més importants de la història del club, han demostrat l'enorme maduresa que transmet, des de Rulli sota pals, fins a Danjuma o Samu Chukwueze. Tot i la baixa important de Gerard Moreno, els groguets han saltat a la gespa d'Anfield amb la mentalitat clara que sabien que haurien de patir molt, però que valdria la pena. I així s'ha desenvolupat tota la primera meitat.

Fins ben bé la mitja hora de partit, les arribades locals eren constants però no generaven massa perill, fins que primer Mané amb un xut que després de tocar en Albiol s'ha enverinat, després Salah amb una volea que Lo Celso ha desviat a córner, i finalment Thiago amb un xut llunyà que s'ha trobat amb el pal, haurien pogut desfer el 0-0 inicial. Passat l'allau habitual del Liverpool, els castellonencs han pogut resistir per tancar la primera de les quatre parts de l'eliminatòria sense moviments.

S'imposa el talent

Si haguéssim agafat el full d'estadístiques a la mitja part ens hauria fet a pensar que els de Jürgen Klopp mereixin anar per davant, però l'ordre, el compromís i la concentració no apareixen reflectits en números però també cal que siguin reconeguts. En la segona meitat, tot hauria pogut canviar al minut 50. Fabinho enviava la pilota al fons de la xarxa però el seu assistent, el neerlandès Van Dijk, estava en fora de joc i això mantenia el 0-0.

Sadio Mané Liverpool EFE
Sadio Mané ha marcat el 2-0 pel Liverpool / EFE

Però després del primer avís, han arribat els gols. En el 53, Estupiñán desviava una centrada de Henderson, Rulli no mesurava bé i amb un autogol començava a decantar el partit amb un cop molt dur per als seus. I sense temps per aixecar-se psicològicament, Mané, al 55 convertia una passada màgica de Salah entre les cames de Pau Torres en el 2-0.

El Vila-real corria el risc de fer el que no havia fet en tota la temporada, perdre-li la cara al partit. I a punt ha estat Andy Robertson de marcar el tercer, però una altra vegada un fora de joc ho ha impedit. Però el Liverpool en només 20 minuts, havia marcat quatre gols, tot i que només dos han pujat al marcador. Amb bona part de la feina feta pels de Jürgen Klopp, haurien pogut marcar algun gol més aprofitant l'embranzida, però a mesura que passaven els minuts han preferit no donar cap opció de reacció al Vila-real i arriscar una mica menys, conscients que el 2-0 que han aconseguit els fa ser molt favorits en la tornada. Els d'Unai Emery, en canvi, que haurien pogut perdre per més gols, intentaran que amb l'Estadi de la Cerámica ple, puguin capgirar un duel que se'ls ha posat molt en contra.

Imatge principal: Sadio Mané celebra amb Robertson el 2-0 / EFE