La selecció espanyola s'ha regalat un partit rodó i festiu contra una pobra Islàndia que ha acabat caient golejada (5-0) a Riazor per tancar l'aturada per compromisos internacionals. Els doblets de Morata i Saràbia i el primer gol de Yeremi Pino amb l'absoluta han format els cinc dits de la maneta dels de Luis Enrique.

Luis Enrique revoluciona l'11

Si algú té clar que en aquestes aturades per jugar amistosos internacionals cal minimitzar riscos en els futbolistes és Luis Enrique. L'asturià els ha viscut de totes les maneres. Primer, com a futbolista. Després, com a entrenador de clubs, quan resava per que tots els que marxaven tornessin sans i estalvis. I ara, com a seleccionador.

jordi alba luis enrique seleccion española efe

Jordi Alba ha sigut el capità del combinat espanyol a Riazor / EFE

En aquesta faceta, a més de regular els minuts, té l'oportunitat de veure a un gran nombre de jugadors en dinàmica de selecció, i així es pot entendre que en l'alineació del partit contra els islandesos només repetís un dels jugadors que van ser titulars en la victòria contra Albania: Morata. I ho ha estat perquè RDT va haver d'abandonar la concentració per lesió.

Morata fa justícia abans del descans

Les 10 cares noves no s'han notat a la gespa, i La Roja ha sortit al partit amb la intenció de desencallar-lo com abans millor. Les ocasions eren constants en els primers minuts. Morata començava avisant, i Koke , Marcos Llorente, i Carlos Soler deixaven escapar l'opció d'obrir la llauna.

Començava a sobrevolar la idea que es repetiria el guió contra Albania, i un gol anul·lat a Morata al 24 servia com a preludi del que arribaria abans del descans. Entre Koke, Soler i Morata han fabricat una gran jugada que el davanter de la Juve ha culminat de forma magistral per marcar el primer i fer justícia al que es veia al terreny de joc de Riazor.

morata olmo llorente guillamon españa efe

Morata celebra un dels seus dos gols amb els seus companys / EFE

Però el marcador era fins i tot curt, i el català Dani Olmo, molt actiu des del perfil esquerre, forçava un penal que li donava l'oportunitat a Morata de marcar el seu doblet personal abans de la mitja part. A la represa, lluny d'abaixar el peu de l'accelerador, els de Luis Enrique han seguit atacant, i als dos minuts Yeremi Pino ja havia marcat el tercer.

Sarabia se suma a la festa des de la banqueta

A Luis Enrique li han sortit bé fins i tot els canvis, i Pablo Sarabia, en una de les primeres pilotes que tocava feia el quart al 61, i el mateix futbolista de l'Sporting portugués culminava la maneta deu minuts més tard. Islandia feia molts minuts que havia ensenyat la bandera blanca però Espanya ha fet cas omís a les súpliques dels nòrdics i han seguit atacant.

dani olmo seleccion española islandia efe

El català Olmo ha fet un partidàs, però no ha trobat el premi del gol / EFE

Però amb un marcador tan rodó com el 5-0, els espanyols s'han dedicat a jugar a les quatre cantonades amb els islandesos, amagant la pilota i amenaçant amb un sisé si s'obrien els espais, però no ha succeït i el partit ha mort amb la maneta, al més pur estil Will Smith en la setmana dels Óscars.

Imatge principal: diversos futbolistes espanyols celebren un dels gols contra Islàndia / EFE