El Barça femení segueix intractable a la Lliga Iberdrola. Avui, però, ha tingut a davant un Llevant que no s'ha rendit, però les blaugrana han resistit en el tram final (2-1), tot i que han gaudit d'ocasions per sentenciar el duel. Ingrid Engen i Aitana Bonmatí, que avui complia el seu partit 200 amb la samarreta del Barça, han donat avantatge al Barça en una primera part amb poques ocasions i les culers segueixen líders amb ple de victòries.

Ingrid Engen remata gol Barça femenino Levante / Foto: FCB femení
Ingrid Engen obria el camí de la victòria pel Barça amb un remat de cap en un córner / Foto: FCB femení

Dos gols blaugrana obren el camí en un primer temps de poques ocasions

Sense massa ocasions clares en l'inici del partit, Ingrid Engen obria el camí de la victòria pel Barça al quart d'hora de joc. Córner al segon pal i Patri Guijarro, de cap, assisteix a Engen que, lliure de marca, envia l'esfèrica al fons de la xarxa. El Barça dominava la possessió i tenia el control del joc, però el Llevant estava molt atent en defensa. Les valencianes, tret d'algun contraatac que no materialitzaven, no creaven perill. L'ocasió més clara per les culers arribaria al minut 33, de Geyse, que rematava una centrada de volea per sobre el travesser. Just després, Mariona ho intentava des de la frontal de l'àrea amb un xut fluix.

Finalment, però, les blaugrana han trobat el forat per marcar el segon. Aitana Bonmatí rebia d'esquena a l'interior de l'àrea i ella mateixa es fabricava el gol, col·locant-se la pilota a la seva cama esquerra per fer un xut ras ajustat al pal que batia la portera rival. Però l'alegria duraria poc, ja que el Llevant retallava diferències un minut més tard i pressionava al tram final del primer temps. Centrada des de la dreta d'Antonia i Alba Redondo guanya l'esquena a Lucy Bronze rematant de cap al fons de la xarxa.

El Barça perdona, però resisteix en el tram final

Davant d'aquest petit ensurt, les culers han sortit amb molta empenta en la segona meitat i han gaudit d'ocasions per marcar el tercer, però han perdonat i el Llevant ha arribat amb opcions al tram final. Geyse n'ha tingut una de molt clara als 20 segons de la represa, però, incomprensiblement, ha enviat l'esfèrica a fora gairebé a porteria buida. Les blaugrana, que han anat de més a menys, han resistit i les valencianes, que ho han intentat amb xuts des de lluny, no han pogut empatar.

Crnogorcevic Barça Llevant / Foto: FCB femení
Crnogorcevic ha tingut un mà a mà just en l'inici del segon temps / Foto: FCB femení

Crnogorcevic ha gaudit d'un mà a mà en l'embranzida del Barça després de passar pels vestidors, gairebé sense angle. Lucy Bronze i Salma Paralluelo ho han intentat des de la frontal, però sense trobar porteria. Mica en mica, el Llevant ha anat creient en la remuntada i Baños ha donat el primer avís amb un xut des de la llarga distància. Oshoala, que ha sortit al tram final, ha tingut un contraatac per sentenciar, però la defensa del Llevant ha respost molt ràpid i, les blaugrana, patint més del previst i amb dues aturades de Gemma Font en el temps de descompte, han pogut sumar els tres punts.

Aitana, 200 partits i els que queden

Aitana Bonmatí ha tornat a ser el rellotge del Barça una vegada més i a donar una master-class al mig del camp del Johan Cruyff. Avui complia 200 partits amb la samarreta blaugrana i ha tornat a ser determinant. De fet, ha provocat el córner que acabaria amb el primer gol, transformat per Engen. La migcampista culer arribava de segona línia i no trobava porteria perquè es topava amb la defensa del Llevant. Abans del descans i quan el Barça més necessitava el gol per ampliar les diferències en el marcador, Aitana feia el que volia a la frontal per acabar fent un xut ras que significava el segon.

Aitana Bonmatí celebra gol Barça femenino / Foto: FCB femení
Aitana Bonmatí marcava el segon gol del Barça en el dia que arribava als 200 partits jugats amb l'equip / Foto: FCB femení