El Barça ha estat capaç de sortir triomfador del primer Clàssic a l'Eurolliga d'aquesta temporada (75-73) contra un Reial Madrid que ha anat a remolc dels blaugrana durant 39 minuts tot i posar la por al cos de tots els barcelonistes en el tram final. Però finalment, un Palau Blaugrana amb l'ambient de les grans nits per fi ha pogut celebrar que ha derrotat el seu màxim rival.

Inici fulgurant del Barça amb Satoransky al comandament

El Barça ha volgut saltar a la pista amb ganes d'imprimir sobre la pista el seu pla de partit, i ha funcionat. Davant un Reial Madrid que s'ha convertit en la bèstia negra particular dels blaugrana, que havien perdut cinc dels últims sis Clàssics, incloent unes semifinals de la passada Eurolliga, la final del play off pel títol de lliga i la Supercopa Endesa de tot just tres setmanes abans, els de Jasikevicius han començat manant.

Amb Tomas Satoransky com a líder culer tant en la direcció del joc com en anotació, el primer parcial important del partit ha estat el 16-6 inicial, que ha obligat Chus Mateo a demanar el primer temps mort per intentar aturar el base txec, que estava fent molt mal al pal baix fent servir el seu cos contra un jugador menys físic com el 'Chacho' Rodríguez. Tot i una mínima reacció dels blancs al sortir del temps mort amb cinc punts seguits, Satoransky i Kalinic han mantingut l'avantatge culer al final del període (24-15).

El Barça intenta trencar el partit

En el segon quart, el guió ha estat força similar, però amb diferents protagonistes. Per part barcelonista, ha emergit la figura de l'altre txec de l'equip, Jan Vesely, que ha anotat els sis primers punts del seu equip per resistir a l'intent merengue d'acostar-se al marcador. Quan el Madrid s'havia posat a tres (30-27), els blaugrana han endurit la defensa i han tornat a brillar en atac amb 10 punts de forma consecutiva. La primera meitat tenia un protagonista amagat, l'exblaugrana Mario Hezonja, ara de blanc, que ha tancat el primer temps amb un triple per eixugar lleugerament la distància (40-30).

A la represa, els de Saras Jasikevicius han amenaçat en trencar el partit amb cinc punts seguits de Sanli i un triple de Satoransky per intentar enfonsar un Madrid que resistia gràcies a Tavares i Hezonja (50-36). El Reial Madrid ja ha anat visiblement precipitat i a contracorrent, amb Tavares sumant la seva tercera falta amb més de 14 minuts encara per disputar-se.

El Barça guanya i es treu diversos pesos de sobre

A més, al Barça ha aparegut el talent per encadenar un alley oop espectacular de Vesely assistit per Jokubaitis amb un triple de Laprovittola que ha tornat a forçar un temps mort madridista (57-43) poc abans que el Madrid encadenés nou punts seguits previs a que Jokubaitis tanqués el quart amb una cistella sobre la botzina que mantenia el partit els blancs a més de 10 punts (63-52) amb 10 minuts per davant.

A principis de l'últim quart, el Barça ha assolit el màxim avantatge del partit, de 17 punts, gràcies a l'encert dels seus homes alts, Sanli i Tobey. Però el Madrid mai mor mentre el partit no hagi acabat del tot, i amb dos triples seguits s'han tornat a situar 11 punts per sota. Els nervis han començat a instal·lar-se quan els blancs, a 15,9 segons pel final només perdien de dos (75-73).I al Barça li ha entrat la por escènica. Una pèrdua molt infantil li ha donat la pilota als blancs per remuntar el partit i enfonsar el Palau, però el triple de Llull no ha entrat i de la possible taquicàrdia barcelonista s'ha passat a l'eufòria a un Palau ple fins a la bandera.

Perquè amb aquesta victòria, el Barça es treu diversos pesos de sobre. El primer, i més evident de tots, el de guanyar el màxim rival, una cosa que només havia pogut fer en una vegada de les últimes sis. Però a més, el començament de curs blaugrana estava deixant molts dubtes, havent perdut un dels dos primers partits de lliga i en la jornada inaugural de l'Eurolliga. Ara, aquest triomf hauria de suposar una sobredosi de confiança per creure que l'equip competirà i pot guanyar a absolutament tothom, inclosa la seva bèstia negra, per molt que toqui patir.