El Barça no disputarà la gran final de l'Eurolliga després de caure eliminat contra tot pronòstic davant del Reial Madrid (83-86) en un partit marcat pel tercer quart, en el qual els blancs han convertit un -11 en un +4 al qual els blaugrana han estat incapaços de reaccionar.

L'equip de Pablo Laso, doncs, tindrà l'oportunitat de tornar a guanyar una Eurolliga 4 anys després del seu últim títol continental, quan es va imposar, també a Belgrad, al Fenerbahçe. En aquesta ocasió, el rival del Reial Madrid serà el vigent campió, l'Anadolu Efes, que s'ha imposat a l'altra semifinal a l'Olympiacos.

El Barça, superior a la primera part

El Reial Madrid ha començat el partit molt fort, liderat per un espectacular Yabusele, que ha aconseguit els 8 primers punts dels blancs. El Barça, però, ha aguantat la intensitat del Madrid, igualant en tot moment els intents dels de Laso d'obrir buit al marcador. A Mirotic li ha costat uns minuts entrar en el partit, però quan ho ha fet ha mostrat la seva qualitat, secundat per un Davies molt concentrat, tant en defensa com en atac. El primer quart ha acabat amb empat a 19, mostra de la igualtat que s'ha vist sobre el parquet.

La situació, però, ha canviat al segon quart, quan Mirotic ha agafat els galons i ha començat a anotar. Els blaugrana han castigat el Madrid a base de triples, mentre que els blancs han tingut molts problemes per anotar, la qual cosa ha provocat que el partit se n'hagi anat al descans amb un 45-34 favorable al Barça.

Remuntada espectacular del Madrid

Després del descans, el Reial Madrid ha sortit a totes, conscient que havia de reaccionar si no volia quedar-se fora del partit. Els blancs han aconseguit apropar-se a 6 punts amb un triple d'Abalde, però el Barça ha contrarestat amb una gran concentració defensiva i, és clar, amb Mirotic, que ha demostrat per què ha estat el MVP de la Fase Regular. El Madrid, tanmateix, ha seguit al seu ritme, picant pedra, i amb un 2+1 de Causeur, una anotació de Tavares, un triple de Yabusele, dos tirs lliures de Causeur, un triple de Llull i una altra anotació de Causeur s'ha posat amb un +4 totalment inesperat al final del tercer quart.

El Barça, doncs, ha hagut de remar a contracorrent en l'últim quart, una situació que el Reial Madrid ha aprofitat per allargar les possessions, amb un Llull molt participatiu. Els blaugrana ho han intentat, però cada vegada que retallaven distàncies rebien un cop del Reial Madrid. I ha estat llavors quan ha aparegut Laprovittola, que amb dos triples seguits ha tornat a igualar el partit, que a 2:40 per al final tornava a estar empatat, a 75 punts. I quan semblava que la remuntada era a prop, Causeur ha aconseguit 5 punts en 20 segons que una altra vegada han posat en avantatge el Madrid. El Barça ja no ha pogut tornar a reaccionar, malgrat els constants intents, i ha quedat eliminat.

Micic li dona a Efes el bitllet per a la final

L'Anadolu Efes serà l'altre finalista de l'Eurolliga després de derrotar l'Olympiacos en un partit molt igualat que s'ha resolt a 0,2 segons per al final, quan Micic ha aconseguit el triple de la victòria (74-77). El joc individual del conjunt turc s'ha imposat d'aquesta manera al bàsquet col·lectiu d'Olympiacos, que en un tram final espectacular ha aconseguit igualar el lluminós a 74 punts quan anava perdent de 4. No li ha servit, ja que ha aparegut Micic per donar-li el triomf a Efes.

L'actual campió de l'Eurolliga s'ha vist sorprès en l'inici del partit, en el qual Olympiacos, molt intens, l'ha posat en problemes. A poc a poc, però, l'Efes ha anat reaccionant i just abans del descans ha aparegut Micic, amb dos triples consecutius que advertien amb el que vindria després. La igualtat al marcador s'ha mantingut durant els dos últims quarts, fins que Micic ha tornat a decidir.

Imatge principal: Adam Hanga, tapant Roland Smits en el Barça-Madrid d'aquest dijous / EFE