El Barça no ha fet acte de presència en el quart partit contra el Bayern (59-52) i ha sortit escaldat de Munic de forma clara i merescuda tot i que ha pogut maquillar el marcador en els últims minuts. Amb aquesta derrota, tot queda igualat, amb un 2-2 que es desfarà en el cinquè i decisiu partit del proper dimarts a Barcelona. El Barça haurà de canviar moltes coses respecte al partit d'avui per poder ser a la Final Four de l'Eurolliga.

Superioritat bavaresa sense resposta

Després que en el partit del passat dimecres va ser el Barça qui va sortir molt més endollat en el partit, avui ha estat tot el contrari. Els bavaresos, conscients que s'ho jugaven tot a una carta, han posat un ritme altíssim d'intensitat des del salt inicial. Una intensitat que ha tingut una doble lectura.

Els alemanys s'han carregat ràpidament de faltes i amb més de sis minuts per acabar el primer període ja estaven en bonus, i només això ha pogut evitar que la davallada hagués estat més gran. Els de Jasikevicius, desesperat a la banda, en cap moment de la primera meitat han pogut igualar la intensitat del rival, i tot i que el marcador final del primer quart no era dramàtic (18-12), les estadístiques espantaven.

En els primers 10 minuts, només 4 dels 12 punts han arribat en tirs de camp, i la resta ha estat pels tirs lliures. En el segon període, tres quarts del mateix. El Bayern no abaixava el peu de l'accelerador, sobretot en defensa, frustrant el joc ofensiu dels blaugrana. Només semblava reaccionar el Barça amb cinc punts consecutius d'Abrines, amb un triple inclòs, (1/11 en la primera part), per baixar la diferència de 12 a 7 punts, però ha estat un miratge. Així doncs, tots dos equips han marxat cap a vestidors amb un avantatge clar i merescut pel Bayern de Munic (36-25).

Inoperància del Barça

A la represa, tot el que Jasikevicius hagi pogut dir als seus jugadors, no ha funcionat. El desencert de la primera part, encara ha estat més exagerat en el començament de la segona, però també per part dels alemanys. En els primers cinc minuts, el parcial de 3-0 pels locals era gairebé ridícul.

Nick Calathes Barca Bayern Euroliga EFE
Nick Calathes no s'ha sentit còmode en cap moment del partit / EFE

Els primers punts del Barça a la segona part han arribat a 4.23 pel final del tercer quart, i ho han fet amb un triple de Laprovittola. Un altre miratge. Els alemanys han respost amb cinc punts ràpids per posar la que era la major diferència en ell que es portava de partit, un +16 que ha acabat sent la diferència al final del tercer quart després d'una cistella sobre la botzina de Brandon Davies (50-34).

Només una reacció tan miraculosa com inesperada en el darrer quart podia evitar la desfeta blaugrana, però res feia pensar que aquesta podia arribar, i conforme anaven passant els minuts, s'anaven acumulant els errors en el triple. Semblava impossible que si un jugador del Barça llençava de més enllà de la línia de tres pogués anotar. Jokubaitis ho ha aconseguit, però tot el peix semblava venut abans d'hora.

Una reacció d'orgull dels culers han fet que a dos minuts del final la diferència baixés a 10 punts (59-49). Però ja era massa tard per a obrar el miracle i el Barça només ha pogut resignar-se davant un dels pitjors partits dels últims temps. El proper dimarts, al Palau Blaugrana, última oportunitat per classificar-se per a la Final Four de Belgrad.

Imatge principal: Nikola Mirotic no ha pogut ser la referència ofensiva del Barça / @FCBbasket