El Barça ha dominat el primer partit a la pista del Bayern (66-75) per recuperar el factor pista. Amb aquest triomf, els de Jasikevicius han posat el 2-1 a l'eliminatòria i si aconsegueixen guanyar un partit més repetiran presència a la Final Four de l'Eurolliga.

Superioritat des del salt inicial

El Barça viatjava a Alemanya amb la pressió afegida que després dels dos primers partits de l'eliminatòria havien deixat escapar el factor pista. El primer partit se'l van endur els de Jasikevicius, però en el segon els alemanys van donar la sorpresa i es van anotar el primer punt al seu favor a l'eliminatòria després d'assaltar el Palau (75-90).

Amb aquest context, avui sí, els blaugrana han sortit al partit endollats des del salt inicial, fent valer la seva condició de millor equip de la lliga regular. Dos triples de Nico Laprovittola inauguraven un marcador que ben aviat començava a agafar el color del Barça, amb un 3-11 inicial. Tot i els intents del Bayern per acostar-se, la intensitat que Jasikevicius imprimeix els seus homes des de la banda  ha servit perquè, per primer cop en aquest enfrontament, el primer quart fos pel Barça (17-26).

En el segon període, lluny de confiar-se, Jasikevicius ha intentat que els seus deixessin fora de combat els alemanys com abans millor, i per això s'ha volgut alimentar de més pilotes Nikola Mirotic, que en els primers minuts ja havia tret un parell de faltes i la seva superioritat física el feia imposar-se gairebé sempre a la zona. No obstant, no només els grans noms han agafat responsabilitats, sinó que també Roland Smits ha volgut el seu moment de glòria i així ho determinen els 10 punts i tres rebots amb els quals ha arribat a la mitja part.

Exercici de contenció

El Barça ha guanyat els dos primers parcials per la mateixa diferencia, nou punts i marxava cap a vestidors amb la tranquil·litat de la feina ben feta (31-49) però amb la mentalitat d'afrontar la segona part amb la mateixa intensitat. O almenys fins que el Bayern aixequés la bandera blanca de la rendició.

I tot i que s'han resistit a fer-ho, han acabat sucumbint davant la superioritat, avui sí, del Barça. Tot i intentar-ho de totes les maneres, el Bayern no trobava la forma de retallar la diferència fins a una distància que posés en perill el partit. Però l'han trobada en el tram final del tercer període, quan s'han posat a 10, els mateixos minuts que quedaven de partit.

Però quan entren els nervis, acostumen a aparèixer els millors, i Nikola Mirotic s'ha sentit al·ludit. Sis punts seguits, després d'un triple i un 2+1, han tornat a allunyar-los a 16 punts per rebaixar els ànims dels bavaresos. En un parell de vegades, el Bayern ha intentat posar la por al cos del Barça, però el talent blaugrana s'ha fet valer per tancar el partit. Els de Jasikevicius, amb aquest 2-1 a l'eliminatòria, si guanyen divendres accediran a una Final Four on ja hi és el Reial Madrid.

Imatge principal: Nikola Mirotic anota una cistella contra el Bayern de Munic / @FCBbasket