Carles Tusquets passarà a la història com el president d'una Comissió Gestora del FC Barcelona que més temps romandrà en el càrrec, 88 dies, pràcticament tres mesos que contrasten amb el temps que van estar les altres persones que van ocupar el seu mateix càrrec: Joan Trayter (40 dies), Ramón Adell (37 dies) i Xavier Sala-i-Martin (27 dies).

Tusquets Constitucio ple de la Cambra - Sergi Alcàzar

Carles Tusquets presidirà la Comissió Gestora del Barça durant 88 dies / Sergi Alcàzar

I tot, després de la decisió de convocar les eleccions per al proper 24 de gener, l'últim diumenge possible que permetien els Estatuts del club, i això que en la seva primera roda de premsa Tusquets va assegurar que les eleccions serien "as soon as possible" (el més aviat possible). De fet, es dona la casualitat, molt repetida a les xarxes en to de mofa, que Donald Trump abandonarà la Casa Blanca quatre dies abans que Carles Tusquets. A més, el primer dia oficial que els precandidats podran començar a recollir firmes de suport serà el 25 de desembre, el dia de Nadal, un fet veritablement estrany que complicarà l'àrdua tasca dels precandidats d'aconseguir suports.

Creixen les veus crítiques entre els precandidats

Com era d'esperar, la reacció d'alguns dels precandidats a la data de les eleccions no s'ha fet esperar. El primer en fer-ho ha estat Jordi Farré, l'impulsor legal de la moció de censura, que després de congratular-se de que, per fi, ja hi ha un dia al calendari fixat per a les votacions, ha criticat que s'hi hagi escollit una data tan llunyana, fins al punt de pràcticament impedir que la junta entrant pugui acudir al mercat d'hivern quan hi ha un necessitat important de reforçar l'equip.

"Per fi, ja tenim data. L'hauríem preferit abans perquè serà molt difícil que la nova directiva pugui gestionar el mercat d'hivern", ha escrit Farré al seu compte oficial de Twitter.

Jordi Farré #NoulmpulsBarça

Jordi Farré s'ha mostrat crític amb la data escollida per a les eleccions, el 24 de gener / #NoulmpulsBarça

I també ha opinat sobre aquest tema el precandidat Lluis Fernández Alà, que a través d'un comunicat ha estat molt crític amb Tusquets per la tardana data escollida. "Allarga l'agonia econòmica, esportiva, social i institucional que té el club en aquests moments. No permet a la nova junta poder aprofitar el mercat d'hivern. Ens hauria agradat que la junta gestora hagués convocat les eleccions el mes de desembre", ha opinat Fernández Alá a través d'un comunicat.

I és que cal recordar que Carles Tuquets va assegurar davant dels mitjans de comunicació que la data escollida seria a prop de les dates nadalenques, una cosa que no s'ha acabat produint.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat