Un doblet de Cristiano Ronaldo ha fet remuntar un Reial Madrid creixent que guanya el primer assalt contra el Bayern de Munic. Els blancs sí saben competir perquè han madurat durant el partit i s'han aprofitat d'una expulsió rival per capgirar una situació molt perillosa a l'anada dels quarts de final de la Champions League (1-2).

Dues parts ben diferenciades de joc que han marcat el partit. Un penal (errat per Vidal), una expulsió (a Javi Martínez) i dos jugadors (Ronaldo i Neuer) han estat decisius en un enfrontament molt canviant. Els primers 45 minuts han estat dels bavaresos i els segons 45 dels madrilenys. La solidesa i la precipitació han estat presents en un gran duel entre dos clàssics d'Europa.

Agonia habitual

Fa molts i molts partits que el Madrid guanya per inèrcia. Des de l'arribada de Zinedine Zidane a la banqueta blanca hi ha més partits dolents que bons. Però quan per davant el Madrid passa un gran equip, tot es posa a lloc fins que arriba la flor. El Bayern de Munic ha fet una classe de futbol al primer temps per dominar el Madrid a base d'empatx de pilota.

Arturo Vidal, Thiago, Robben i Müller semblava que jugaven a un altre nivell. Combinacions a un toc, moviment constant i exhibició del gran dels Alcántara. El protagonisme, però, l'ha agafat Vidal en dues ocasions i amb resultats ben diferents.

El xilè ha estat qui més ha disparat a porteria i les seves gardeles han pres intenció. Dos cops de cap amb una potència impressionant per fer el primer gol del partit a la sortida d'un córner. La justícia regnava a l'Allianz Arena fins que l'àrbitre ha xiulat un penal inexistent de Cravajal abans de la mitja part. Però de nou Vidal ha estat el protagonista i ha enviat el penal als núvols.

Expulsió decisiva

Sortint a per totes des del primer minut, el Madrid ha tornat a entrar dins el partit gràcies a Cristiano Ronaldo. El portuguès, molt fluix fins aleshores, ha aparegut en comptades ocasions però ha capgirat l'eliminatòria. Dues centrades cap a l'estrella del Madrid han permès els blancs fer dos gols.

Però amb l'empat al marcador els astres s'han alineat amb els blancs. Javi Matínez ha vist dues grogues que han deixat el Bayern enfonsat. El Madrid ha pres el comandament del partit i Cristiano ha decidit. Dues dianes del portuguès i algun gol anul·lat correctament que ha deixat l'eliminatòria molt de cara pels blancs. I sort de Manuel Neuer perquè el porter del Bayern ha estat el jugador del partit amb una desena d'aturades de mèrit.

Encara queden 90 minuts més, però tot encara està obert. Els blancs ho tenen tot de cara i hauran d'aturar les ofensives d'un Bayern que anirà a per totes al Santiago Bernabéu. La resolució serà el proper dimarts a les 20.45h a Madrid.