Iñigo Martínez va ser una oportunitat de mercat aprofitada pel Barça durant l'estiu de 2023. Sobre el paper, amb la intocable parella de centrals formada per Ronald Araujo i Andreas Christensen, el nou integrant de la plantilla de Xavi Hernández ho tenia francament complicat. A més a més, l'arribada de João Cancelo durant el darrer dia de mercat va complicar-li encara més el panorama en vista que el portuguès arribava a la capital catalana per a ocupar el flanc dret i, aleshores, Kounde passaria a ser un competent més per a jugar a l'eix de la defensa.

No obstant això, tot i la ferotge competència, el basc ha gaudit de molts més minuts dels que en un principi es podria haver esperat. Sigui com sigui, el que no esperava ni Iñigo Martínez ni ningú era la brutal eclosió de Pau Cubarsí. El central gironí, de tan sols 17 anys, s'ha erigit en titular al primer equip del Barça.

Pau Cubarsí, tras el partido del Barça de Champions League / Foto: EFE
Pau Cubarsí, aplaudint a Montjuic després del seu debut amb el primer equip del Barça a la Champions League / Foto: EFE

Pau Cubarsí avança Iñigo Martínez per la dreta

Amb el nou escenari de plantilla en què Pau Cubarsí és titular pràcticament indiscutible, Iñigo Martínez perd pistonada. A priori, Andreas Christensen tornarà a comptabilitzar com a central de cara a la pròxima campanya perquè el Barça té assignat com a deures trobar un pivot al mercat.

Sumant la figura del danès, seran 5 els homes que Xavi tindrà disponibles per a l'eix de la defensa, és a dir, en sobra un. Ronald Araujo és intocable, Pau Cubarsí podria ser la seva parella, i si compten Christensen i la variable Jules Kounde si Xavi aposta per João Cancelo com a lateral, Iñigo Martínez es queda sense lloc.

Ter Stegen luchando un balón delante de Iñigo Martínez durant el Barça - Athletic Club / Foto: EFE
Ter Stegen, agafant una pilota protegida per Iñigo Martínez durant el Barça - Athletic Club / Foto: EFE

El pas d'Iñigo Martínez pel Barça podria ser fugaç

El d'Ondarroa té contracte amb el club blaugrana fins a 2025, però de cara a aquest pròxim estiu, podria arribar ja la seva sortida. En vista que té 32 anys, un valor de mercat de 6 milions d'euros i que, a més, el Barça no té precisament la necessitat de retenir-lo, la seva sortida podria produir-se inclús de franc.

A més a més, és evident que el sou de Pau Cubarsí, que es troba sota el seu primer contracte com a professional, és notablement inferior al de l'ex de l'Athletic Club. Per aquesta raó, en cas de materialitzar-se la seva sortida aquest pròxim estiu, el Barça veuria una mica més reduïda la seva massa salarial. Aquest és un dels problemes que ve arrossegant el club durant les darreres temporades i, evidentment, pot tornar a ser crucial durant la pròxima finestra de traspassos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!