Els piragüistes Saúl Craviotto, Marcus Cooper Walz, Carlos ArévaloRodrigo Germade s'han penjat durant la matinada d'aquest dissabte la medalla de plata en la prova del K4 500 dels Jocs Olímpics. Aquesta suposa la 14a medalla per a Espanya a Tòquio 2020 i una medalla que converteix el palista lleidatà, el seu capità, en llegenda de l'esport espanyol.

Una plata però rècord olímpic

El quartet s'ha colat a la final després de disputar en les hores centrals de la competició una semifinal en la qual han acabat com a caps de sèrie. Tota una declaració d'intencions. La jornada amenaçava pluja i ha estat just quan començava la seva semifinal, l'última del dia, quan s'ha posat a ploure torrencialment. Però el temps ha millorat, el K4 ha competit i hi ha hagut final.

Els espanyols, liderats pel català Craviotto, han tingut una bona arrencada i han encapçalat la cursa per les medalles durant la major part del temps. Però des del primer moment han tingut una renyida batalla amb l'equip alemany per coronar el punt més alt de podi olímpic. Els alemanys Max Rendschmidt, Ronald Rauhe, Tom Liebscher i Max Lemke, que ja s'intuïen com la seva major amenaça a la prova, han remat molt a prop durant tota la regata i s'han apropat en els últims metres des del carril contigu per colar la proa del seu caiac 226 mil·lèsimes de segon per davant a la dels espanyols a la meta. Alemanya és or i Espanya és plata.

El K4 espanyol, que en la jornada prèvia s'havia classificat per a les semifinals amb un rècord olímpic d'1'21,658", han signat un temps d'1'22,445" a la final, mentre que l'equip alemany ha acabat amb un crono d'1'22,219". Així doncs, Craviotto, Cooper Walz, Arévalo i Germade han mantingut el rècord olímpic de la prova.

El bronze ha anat a parar a mans dels eslovacs Samuel Balaz, Adam Botek, Denis Mysák i Erik Vicek, amb un temps d'1'23,534".

Craviotto, llegenda de l'esport espanyol

La plata del K4 500 en l'última jornada de piragüisme a Tòquio suposa la cinquena medalla olímpica per a Saúl Craviotto, que es converteix en llegenda de l'esport espanyol, igualant la xifra de medalles en el palmarès de piragüisme. Ara mateix es troba empatat amb el palista gallec David Cal, els esportistes espanyols més condecorats en uns Jocs Olímpics.

Craviotto, que va ser l'abanderat de la delegació espanyola en la cerimònia inaugural, rellevant com a palista a David Cal (Pequín 2008), s'ha referit al gallec davant les ineludibles comparacions d'avui i ha assegurat que és un esportista "absolutament excepcional, un exemple del qual el piragüisme se sent molt orgullós".

 

Imatge principal: L'equip del K4 amb la medalla de plata als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 / EFE