Els Jocs Olímpics de Tòquio són un dels més estranys de la història, si no els que més. La pandèmia mundial que s'està vivint amb la covid-19 fa que l'organització d'aquests Jocs hagi estat una cursa de fons i que finalment s'acabin celebrant, tot i que sense públic, semblava gairebé impossible fa uns mesos.

Xifres de contagiats més altes que en els últims sis mesos

Però el coronavirus no ha afluixat al Japó i encara afegeix més complicacions a la disputa de l'esdeveniment esportiu més global del planeta. De fet, en el dia d'ahir, la capital nipona va informar de 1.308 noves infeccions, la xifra més alta de casos registrats a Tòquio des de gener i a només vuit dies de l'obertura dels Jocs.

Els Jocs Olímpics de Tòquio es mantenen pel juny del 2021 / EFE

El logo de Tòquio 2020 / EFE

La tendència de casos a la regió metropolitana de Tòquio va a l'alça des de fa gairebé un mes, i en els últims dos dies s'han registrat xifres majors als 1.000 casos diaris. La ciutat viu un repunt més elevat de casos des de la setmana passada, el que ha portat el govern japonès a declarar l'estat d'emergència a la capital per frenar l'expansió del virus.

La principal mesura és la limitació de l'horari comercial, i un cop es va declarar aquest estat d'emergència les autoritats locals i el govern japonès van anunciar la decisió de celebrar els Jocs Olímpics  sense espectadors locals, quan les últimes previsions eren que podrien assistir 10.000 persones en les diferents seus.

L'economia, molt afectada

Totes aquestes restriccions han afectat, a més de la competició i a l'esperit olímpic pròpiament dits, a l'economia. Les previsions econòmiques que els experts havien fet des del moment que es van començar a organitzar s'han anat devaluant a mesura que passaven els mesos i la incidència del virus era major, i aquesta decisió de celebrar la totalitat dels Jocs Olímpics a porta tancada també repercuteix negativament.

Els organitzadors estimen que, el fet que els Jocs siguin a porta tancada suposarà unes pèrdues de 670 milions d'euros, només calculant el que es deixa d'ingressar per la venda d'entrades. En concret, s'havia fet la predicció de vendre unes 9 milions d'entrades, que hauria suposat un rècord.

Medalles or Toquio 2020 Jocs Olimpics JJOO EFE

Les medalles de Tòquio 2020 / EFE

En tot cas, amb totes les afectacions i complicacions del món, els Jocs Olímpics es jugaran. Tot i que la inauguració és el dia 23 de juliol, el beisbol, el softbol i el futbol comencen dos dies abans, el 21. La clausura serà el dia 8 d'agost, i en aquell moment es donaran per finalitzats els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 celebrats el 2021. Els Jocs del coronavirus.

 

Imatge principal: Les anelles olímpiques / EFE