La plantilla del Barça no deixarà passar l'oportunitat del canvi dut a terme a la banqueta per informar Xavi Hernández de quins són els futbolistes que no li fan cap bé a l'equip. L'entrenador, que ha entrat en el Barça amb el missatge que tots els futbolistes comencen de zero, amb les mateixes oportunitats de jugar, ha rebut el missatge i, poc després, ja s'ha adonat que els pesos pesants del vestidor no van desencaminats.

El nom que és en boca de tots és el de Coutinho. El brasiler és el més ben pagat de la plantilla i, alhora, un dels jugadors menys implicats. Alguns jugadors al·lucinen amb la seva desídia a l'hora d'entrenar, com si les coses no fossin amb ell, quan hauria d'aprofitar l'arribada de Xavi Hernández per lluitar per convertir-se en el líder de l'equip.

Xavi Hernandez Umtiti entrenament FC Barcelona

Xavi Hernández, saludant Umtiti en el seu primer entrenament / FC Barcelona

Umtiti ha de sortir ja

Així i tot, hi ha un altre jugador assenyalat per tot l'equip, Samuel Umtiti. El central francès, que a l'estiu va arribar a posar-se a plorar davant de Joan Laporta per no ser traspassat, continua sent una ombra del central que va aconseguir un salari de crac mundial, la qual cosa provoca que els seus companys no entenguin per què segueix a l'equip.

Després d'uns primers entrenaments en els quals Umtiti es va esforçar com feia mesos que no es recordava, el francès no va tardar a baixar el nivell. En el derbi va ser suplent i no va jugar ni un sol minut, la demostració que Xavi Hernández no ho vol a l'equip. Ni és precís amb la pilota als peus, ni es posiciona bé ni és ràpid en la correcció, per la qual cosa és innecessari que segueixi a la plantilla, amb l'afegit que té una fitxa altíssima. El problema és trobar-lo un club, ja que Umtiti no pensa moure un dit per canviar d'aires.

Xavi Hernández Barça Espanyol EFE

Xavi Hernández, donant ordres als seus jugadors en el Barça-Espanyol / EFE

Coutinho i la seva nul·la implicació

Igual que Umtiti, Coutinho també està sentenciat. Malgrat els avisos, Xavi va creure que podria recuperar el brasiler, però ja ha comprovat que és un cas perdut. L'entrenador va apostar per Gavi i Ilias abans que Coutinho, conscient que aportarien molt més. Després li va donar l'oportunitat al brasiler, que amb 1-0 al marcador va sortir al terreny de joc com ja fes fer a Vallecas, jugant com si estigués en un partidet a la platja. Retenint la pilota, intentant driblatges absurds i no pressionant.

Xavi Hernández, doncs, ja sap que no pot esperar massa de Coutinho, que possiblement continuarà jugant trams de partits, a veure si algun club pica l'ham i decideix emportar-se'l. En el Camp Nou ja ningú no confia que algun dia Coutinho triomfi vestit de blaugrana. Com Umtiti, està sentenciat.

 

Imatge principal: Coutinho, en un partit del Barça d'aquesta temporada / Europa Press