D'una iniciativa particular per lluitar contra el coronavirus s'ha passat a una gran acció solidària per part d'esportistes. El pilot de motocròs José Butrón va rebre la trucada d'un metge amic que li va demanar unes ulleres especials de les que ell feia servir, davant la falta d'EPI (equips de protecció individual) a l'hospital.

Butrón, tretze vegades campió d'Espanya de motocròs i que va ser campió del món júnior, va llançar un missatge al seu compte d'Instagram que ha estat determinant en aquesta cadena. Unes ulleres de competició han passat a ser servei sanitari.

El català Nani Roma, campió del Dakar, o Laia Sanz, tretze vegades campiona mundial de trial i cinc d'enduro, ja s'han apuntat a la cadena de donació d'ulleres.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

con la idea de @josebutron17 de ayer, vi que tenia muchisimas gafas en casa... en un momento dos centros cerca d casa ya me han pedido y se las he llevado...igual entre varios pilotos pros o gente que hace Enduro o Mx podemos ayudar a estos centros cerca de nuestras casas... gente q esta a primera linia y lo que hace es maravilloso,se deja la vida por nosotros y por desgracia tienen muy poco material!!😡😡😡 me cag....en todo!!!! vamos entre todos si encontramos material!!💪💪💪 @josepgarcia26 @25ivancervantes25 @marcmarquez93 @alexmarquez73 @laiasanz_85 @scott_espana @ride100percent saludos y animos a todos!!💪💪💪👍👍👍❤️

A post shared by Nani Roma 🏆🏁 (@naniroma_oficial) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I join @josebutron17's and @naniroma's idea of sending motorcycle goggles to protect the healthcare workers who fight against this damned virus without resources. I encourage all of you who have motorcycle goggles to do the same. We have to take care of the healthcare and nursing staff who are doing so much for us! #100percentToghether - Me sumo a la idea de @josebutron17 y @naniroma_oficial de mandar gafas de ir en moto para proteger al personal sanitario que lucha contra este maldito virus sin medios. Os animo a todos los que tengáis gafas de ir en moto que hagáis lo mismo. Tenemos que cuidar al personal sanitario y de las residencias que tanto está haciendo por nosotros! - M'uneixo a la idea del @josebutron17 i el @naniroma_oficial d'enviar ulleres d'anar amb moto per protegir el personal sanitari que lluita contra aquest maleït virus sense mitjans. Us animo a tots els que tingueu ulleres d'anar amb moto que feu el mateix. Hem de cuidar el personal sanitari i de les residències que tant està fent per nosaltres! . . @ride100percent #sanitarios #graciassanitarios #AyudaDeTodosParaTodos #EmergenciaSanitaria #cuarentena #Coronavirus #Covid19 #Covid-19 #Coronavid19 #CoronavirusESP #quedateencasa #yomequedoencasa #quarantena #graciessanitaris #sanitaris #staysafe #responsability #quarantine #stayhome

A post shared by Laia Sanz (@laiasanz_85) on

També s'han unit a la causa altres pilots com Jaume Betriu, Josep Garcia o Joan Cros. I esperen que la cadena continuï expandint-se. Nani Roma s'ha involucrat tant en el projecte que fins i tot s'encarrega de recollir i repartir el material. Per això compta amb una autorització de el CAP de Prats de Lluçanès per poder-se moure.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.