Moments d'incertesa i de competicions cancel·lades a l'espera de saber com evoluciona la pandèmia del coronavirus. El món de l'esport s'ha aturat gairebé per complet, però en el món futbol encara hi ha cinc lligues que resisteixen.

La bielorussa és la gran competició

Ja fa unes setmanes que vam informar que la competició supervivent a Europa era la Premier League de Bielorússia. I tot i l'expansió del Covid-19 al país, de moment no pensen en aturar el futbol. 700 contagiats, 13 morts i 53 recuperats a la república de l'Europa oriental.

Però la pilota roda i aquest cap de setmana s'ha disputat la tercera jornada. L'Energetyk-BGU, amb 9 punts, és el líder en solitari de la classificació i encara està imbatut.

Bielorússia futbol EFE

EFE

Futbol a Àsia, Amèrica Central i Àfrica

El coronavirus està afectant en gran part a Europa però ara comença a arribar a territori americà. Però hi ha un país que continua amb el futbol en actiu: Nicaragua. El país centreamericà ja ha disputat 14 jornades del torneig clausura i està a només 4 d'acabar el campionat. Només 6 contagis per Covid-19 i un mort al país.

També hi ha futbol a l'Àsia amb la lliga de Tadjikistan. Aquest passat cap de setmana s'ha disputat la primera jornada de la lliga i aquesta mateixa setmana es juguen dues jornades més. A Tadjikistan encara no es coneixen casos de coronavirus.

I la pilota també entra en joc a l'Àfrica. I on roda és a Burundi, país amb només 3 contagis i sense morts. S'han disputat fins avui 27 jornades de lliga i estan a tres d'acabar. La competició seguirà disputant-se però amb més mesures higièniques. Per als interessats, el Le Messager Ngozi i el Musongati es disputen el títol.

I per acabar també hi ha futbol entre cometes a Uganda. Al també país africà porten 25 jornades jugades i en falten 5 per concloure el campionat de lliga, però des del 7 de març que no es disputen partits. En aquest cas sí que s'ha aturat la competició per l'amenaça del Covid-19, amb 52 contagiats al país, però a diferència de la resta de competicions futbolístiques ja tenen marcat al calendari el 5 de maig com el dia del retorn de la competició.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.