L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i La Lliga no han assolit un acord perquè els jugadors assumeixin part de les pèrdues econòmiques per l'impacte del coronavirus i han donat per tancat aquest assumpte en la reunió que han mantingut aquest dilluns, en la que no han tractat un possible calendari.

Fonts del sindicat van explicar a EFE que ambdues parts no preveuen tornar a abordar l'assumpte econòmic, "davant de la distància de les postures", i van confirmar que la proposta dels jugadors per a Primera divisió és assumir un 20% de les pèrdues per recuperar un 10% en el futur, quan sigui possible, en cas que no es pugui completar la competició.

Aquestes xifres es rebaixen a un 8% en ambdós casos per als futbolistes de Segona divisió.

En el supòsit de poder finalitzar la temporada de la forma que sigui, amb públic o a porta tancada, el plantejament dels futbolistes no contempla assumir cap quantitat.

La Lliga, que ha instat els clubs a dur a terme un ERTO, va plantejar que si no es pot acabar la temporada els jugadors assumeixin un 47% de les pèrdues (451 milions dels 957 calculats per la patronal), si es juga a porta tancada un 46% (140 de 303) i si es pot fer amb públic un 49% (77 de 156).

L'AFE i La Lliga no van abordar aquest dilluns possibles escenaris de calendari per a la represa de l'activitat i el sindicat va insistir en la necessitat de protegir la salut dels jugadors i que hi hagi la màxima seguretat sobre això quan sigui possible.

El sindicat elabora un document amb mesures sobre aquesta matèria, amb aportacions dels jugadors, que no es mostren partidaris de fer concentracions llargues, i que traslladarà a La Lliga.

Ambdues parts coincidiran aquest dimarts de nou en la reunió de la Comissió de Seguiment creada per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per revisar la situació generada per la pandèmia del coronavirus.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat