Set setmanes de confinament pel coronavirus i, per fi, des del dissabte 2 de maig es pot sortir a fer esport i córrer al carrer durant aquestes franges horàries. Però està el teu cos preparat per exercitar-se al màxim després de 50 dies a casa?

Consells per evitar lesions

ElNacional.cat s'ha posat en contacte amb la cap dels serveis mèdics del Centre d'Alt Rendiment (CAR)-Consorci Sanitari de Terrassa (CST), Montse Bellver, i aquests són els consells per fer esport evitant lesions.

Correr running Unsplash 2

El govern espanyol va anunciar que es pot fer esport a partir del dissabte, però que s'ha de fer de manera individual. Per a Bellver, el més important de tot és mantenir una distància de seguretat per prevenir qualsevol tipus de contagi per la Covid-19.

Distància de seguretat

"Hi haurà zones que estaran aïllades i no hi haurà probabilitat de contactes, però hi haurà altres zones més denses i transitades amb la possibilitat de creuar-se amb altres corredors. És en aquestes on s'ha d'anar amb més en compte", ha destacat la cap de serveis mèdics del CAR-CST.

correr pixabay

Els especialistes recomanen una distància d'1,5 metres, però en fer esport ha de ser de més. Tot i que és difícil de calcular, Bellver ha assegurat que hauríem de mantenir una separació de 5 metres si anem a uns 4 quilòmetres/hora i uns 10 metres si es va a 14 quilòmetres/hora. "És per tenir una referència, es pot adaptar", ha manifestat. "El que no podem fer és anar a rebuf perquè la probabilitat de contagi és molt més gran", ha afegit.

"Hem de valorar la nostra forma prèvia i ser prudents"

Un altre dels punts a tenir en compte és no començar bruscament sinó de forma progressiva. També depèn del que s'ha pogut fer a casa, es podrà fer un entrenament o un altre. Si es té una cinta o una bicicleta estàtica s'estarà a un nivell diferent que si no es té. En tot cas, "hem de valorar la nostra forma prèvia i ser prudents", ha afirmat la doctora.

Hidratar-se, una bona alimentació i dormir bé també són factors claus per no trencar-se. I un cop s'arriba a casa, s'han de deixar les sabatilles al rebedor per poder-les netejar i no contaminar la casa i fer una bona dutxa, ha explicat Bellver.

Correr running unsplash 3

Hem de portar mascareta?

És una de les grans preguntes. S'ha de portar mascareta mentre correm? La cap de serveis mèdics del CAR-CST ha detallat que no és necessari si la zona és poc transitada i sense contactes. En canvi, si hi ha molts encreuaments i és un lloc on no es pot respectar la distància de seguretat, és recomanable portar mascareta.

Dissabte és el primer dia per sortir a fer esport, però no serà l'únic en tot cas. "Tenim temps d'augmentar intensitat, freqüència i durada d'entrenament. Hem de poder gaudir de fer esport a l'aire lliure perquè hem estat molt temps tancats", ha sentenciat Bellver.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat