Josep Maria Bartomeu, confinat, però surt a parlar per calmar els ànims entre els culers de dins i de fora el club. El president del Barça ha elogiat el gest dels futbolistes i ha assegurat que des del principi sabia que els jugadors acabarien acceptant la rebaixa salarial pel coronavirus.

"Des del primer moment, Messi va dir que cal fer això", ha assegurat Bartomeu, que ha concedit dues entrevistes a Sport i Mundo Deportivo sobre la rebaixa de sou dels futbolistes. Una rebaixa que serà del 70% i a més un 2% extra per ajudar als treballadors no esportius afectats per l'ERTO. Una proposta que segons el president blaugrana "va arribar dels capitans".

I sobre la crítica de la plantilla a la directiva també ha dit la seva: "Potser s'han molestat per coses que han dit gent de dins i de fora el club que no tenen tota la informació però les negociacions les portàvem només Oscar Grau i jo i nosaltres no hem dit res".

Sobre l'ERTO, Bartomeu ha afirmat que "seríem uns administradors irresponsables si no haguéssim posat en marxa aquesta rebaixa. La situació econòmica és difícil i calia posar totes les mesures per protegir el club". I és optimista amb el futur del Barça: "És el club que més ingressa al món i ho seguirà fent però calia adaptar les despeses als ingressos, que ara s'han reduït. Tornarem a arrencar".

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat