El Barça fa un gest inesperat per a la lluita contra el coronavirus. El club blaugrana cedeix els title rights del Camp Nou, és a dir, el cognom de l'estadi culer, a la Fundació del Barça perquè durant la propera temporada aconsegueixi ingressos que invertirà en projectes d'investigació per combatre la Covid-19.

La decisió històrica i "excepcional" presa per la directiva de Josep Maria Bartomeu, reunida telemàticament en una junta extraordinària, és inèdita en la història del club ja que fins ara mai l'estadi culer havia canviat el seu nom, ni per temes de patrocini (tot i que fa anys que en busquen un). Serà una cessió que gestionarà la Fundació durant un any, concretament per a la temporada 2020/21.

En un comunicat, el club afirma que és "la resposta que necessita la humanitat en aquests moments de gran incertesa: que tothom doni el millor de si mateix per pal·liar els efectes d’una pandèmia global que ha paralitzat el planeta". I afegeix que "el Barça té un compromís amb la societat que forma part de la seva identitat com a Més que un Club", traduït amb els valors i decisions tan especials com aquesta.

Camp Nou assaig coronavirus FC Barcelona

FC Barcelona

Projectes contra el coronavirus del mateix patrocinador

D'aquesta manera el Barça explica que durant les properes setmanes "la Fundació Barça, a través de l'Àrea Comercial del Club, obrirà un procés per trobar un patrocinador que vulgui adquirir els title rights del Camp Nou durant una temporada". L'import que pagui el nou patrocinador anirà destinat a projectes d'investigació relacionats amb la lluita contra la Covid-19, però no només a Catalunya, sinó que també s'implicarà en projectes internacionals.

El responsable principal de gestionar aquest cognom de l'estadi serà el vicepresident Jordi Cardoner, també responsable de la Fundació Barça, que precisament aquest any compleix el seu 25è aniversari. Durant les últimes setmanes la Fundació ja ha portat a terme totes les accions del club per combatre contra la Covid-19, com la campanya de conscienciació, la cessió d'instal·lacions o la col·laboració amb els partners del club.

Concretament, els projectes seran escollits per un comitè format pel mateix Cardoner, el patró patró de la Fundació, Oriol Tomàs; la directora general de la Fundació, Maria Vallès; el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós; i el cap dels Serveis Mèdics del Barça, Ramon Canal.

La mesura fa treure pit el club en aquest moment de tantes dificultats. Els diners generats pels title rights aniran destinats en dues direccions: una part es dedicarà a un projecte que lluiti contra el coronavirus del mateix patrocinador que posi cognom al Camp Nou, i la resta a d'altres projectes contra la Covid-19.

Recordem que el Barça i el Camp Nou ja són protagonistes per cedir les instal·lacions per a l'assaig clínic #JoEmCorono dels doctoris Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.