Martín Zubimendi s'ha descartat com un dels possibles successors per a Sergio Busquets. Encara que agraeix l'interès del Barça, i ha mostrat el seu desig d'acabar jugant allà algun dia, encara creu que no ha arribat el moment de fer el salt, i de recalar en el projecte liderat per Xavi Hernández. És cert que han existit els contactes i les converses amb el seu agent, però el seu fitxatge, finalment i després de moltes especulacions, ha quedat descartat.

Per començar, perquè en el Camp Nou no poden pagar els 60 milions d'euros que exigeix la Reial Societat per una de les seves principals figures. No estan disposats a negociar, i per tant remetien tots els interessats a pagar íntegrament la clàusula de rescissió que s'inclou al seu contracte. Això ja posava les coses molt complicades per a Joan Laporta i per a Mateu Alemany, que havien pensat en altres mètodes de pagament.

Martin Zubimendi disputant un partit amb la Reial Societat / Foto: Europa Press
Martin Zubimendi/ Foto: Europa Press

I s'havia començat a parlar sobre un intercanvi de peces, amb noms com Anssumane Fati, Ferran Torres, Ez Abde o Eric García sobre la taula. No obstant això, els 'txuri urdin' han rebutjat aquesta opció, mentre que el mateix futbolista també s'ha mostrat ferm en la seva idea de seguir les ordres d'Imanol Alguacil durant un altre any més. Com ell mateix ha afirmat, vol jugar la fase de grups de la Champions League amb el conjunt de la seva vida.

Així que ha acabat amb els rumors que el col·locaven molt a prop del Barça, per convertir-se en el nou pivot defensiu. El seu futur està a Anoeta, i no començarà a plantejar-se un canvi d'aires fins a 2024. No vol córrer el risc d'anar-se'n amb Xavi, i de no ser titular habitual, la qual cosa clarament posaria en perill la seva projecció. A més, no es pot oblidar que el proper any es disputarà l'Eurocopa, un torneig que vol disputar sí o sí.

Evidentment, tindrà més oportunitats de ser convocat per Luis de la Fuente si segueix sent un fix al seu equip, i té més opcions de fer-ho a Donosti que al combinat blaugrana.

Zubimendi també rebutja la resta de pretendents que tenia

Al costat del Barça, altres conjunts que s'han portat un 'no' per resposta quan han intentat apropar-se a Zubimendi han estat l'Arsenal, l'Atlètic de Madrid o l'AC Milan. Tots ells s'havien interessat pel centrecampista de 24 anys, que ha jurat lleialtat a l'entitat basca.

Hauran de continuar esperant...