El Barça acomiadarà Sergio Busquets al final de la vigent temporada. Després de més d'una dècada defensant la samarreta blaugrana, l'actual capità culer deixarà de ser jugador barcelonista per emprendre una nova etapa lluny del futbol europeu, molt probablement a l'Al-Hilal de l'Aràbia Saudita. La decisió presa pel '5' blaugrana ha deixat molt tocat Xavi Hernández, que volia continuar comptant amb el migcampista de Badia de cara a la temporada que ve.

Tot això ho ha confirmat el mateix Xavi a les últimes rodes de premses que ha donat, en les quals ha assegurat que la màxima propietat per al pròxim mercat de fitxatges és la d'incorporar a un pivot de garanties que pugui rellevar Sergio Busquets de forma immediata. I en aquest sentit, el nom que més li agrada al tècnic egarenc és el de Martín Zudibmendi, migcampista defensiu de la Reial Societat que té un perfil molt semblant al del capità blaugrana.

Martín Zubimendi celebracion gol Girona Reial Societat / Foto: EFE
Martín Zubimendi celebrant un gol davant de la Reial Societat / Foto: EFE

Una operació que involucra tres jugadors del Barça

Ara bé, el fitxatge de Zubimendi serà complicat, ja que la Reial Societat no vol deixar-lo escapar per menys de la seva clàusula de rescissió, que és de 60 milions d'euros, una xifra massa elevada per a un club que continua arrossegant problemes econòmics des de fa bastantes temporades. Per això, Joan Laporta ja està buscant opcions per arribar a un acord amb el conjunt txuri urdin que encaixi dins de la situació financera el club que presideix.

I és que, segons ha informat Jijantes, a la Reial Societat li interessen els noms d'Ez Abde, Pablo Torre i Nico González, tres jugadors joves que podrien entrar dins de l'operació de Zubimendi de cara a satisfer les necessitats que ha presentat Xavi Hernández. Ara bé, desprendre's d'algun d'aquests tres jugadors seria renunciar a molt talent, ja que malgrat que per diferents motius cap d'ells no ha entrat dins de la planificació esportiva de Xavi, la realitat és que tenen un futur brillant.

Abde Osasuna / Foto: Europa Press
Abde disputant un partit amb Osasuna / Foto: Europa Press

El Barça busca alternatives al fitxatge de Zubimendi

Així i tot, que es produeixi un bescanvi d'aquesta categoria, amb diners pel mig, és molt complicat. Així que el Barça ha de pensar en alternatives per si el fitxatge de Zubimendi no es pot acabar materialitzant. Unes alternatives que en la premsa que segueix l'actualitat del Barça ja tenen nom i cognoms: Joshua Kimmich i Sofyan Amrabat, dos perfils molt diferents en tots els sentits, però que podrien acabar convertint-se en el primer relleu natural de Busquets.