El fair play financer establert per la Lliga Santander és el maldecap de Joan Laporta. Quadrar les altes fitxes dels jugadors de la plantilla del Barça amb les normatives de Javier Tebas és ja una qüestió d'Estat a Can Barça. Tot passa per destensar la situació salarial dins del vestidor, on jugadors que no són titulars cobren una milionada.

Per mèrits del passat, Philippe Coutinho i Samuel Umtiti són el primer i el tercer jugador respectivament que més cobra de la plantilla blaugrana. Concretament, segons el portal web Salary Sport, el mitjapunta brasiler percep 22,9 milions d'euros anuals i el central en guanya francès 15,8. 

El forat a la butxaca de Joan Laporta

Ambdós jugadors venen sent de més molèstia que d'utilitat en els últims temps. Els dos són suplents, els dos han vist com jugadors més joves els han avançat per la dreta, i els dos tenen penjat el cartell de transferibles. En primera instància, es volia amortitzar una mínima xifra del fitxatge d'Umtiti, però davant la manca d'oferta, el Barça només té l'alternativa de rescindir-li el contracte

Molt semblant és el cas de Coutinho. El de Rio de Janeiro es va convertir en el fitxatge més car de la història del Barça a l'estiu de 2018. 135 milions d'euros que han estat un llast per ell des del primer dia. El club volia tractar de recuperar aproximadament la meitat de la inversió inicial, però a hores d'ara ja serien bons 20 milions per ell.

L'oferta del Tottenham és una alternativa

El Newcastle es va prestar per domiciliar el dorsal 14 del Barça, però el mateix Coutinho va negar-se a donar u pas a la seva carrera que ell mateix va catalogar com cap enrere. D'un nivell més alt és el TottenhamAntonio Conte ha mostrat interès en ell, però el tècnic italià vol treure profit de les necessitats econòmiques del Barça. Concretament, ha presentat una oferta per fitxar Coutinho a cost zero i fer front a la seva fitxa. 

Conte sap que seria molt alleujador pel Barça estalviar-se pagar els 440.000€ setmanals que guanya el brasiler, però Joan Laporta es nega a deixar-lo marxar per menys de 20 milions d'euros. El futbolista de 29 anys ja s'està fent a la idea que la millor opció per ell és abandonar el Camp Nou, i el seu agent, amb molt bones connexions a Anglaterra, també valora la possibilitat de fer-lo arribar a l'Everton o a l'Arsenal

 

Imatge principal: Antonio Conte donant indicacions al seu equip / Europa Press