La Masia s'ha convertit en l'actiu més valuós del Barça durant l'última dècada. Després de diversos anys travessant una delicada situació econòmica, el conjunt blaugrana ha tret molts jugadors de les seves categories inferiors, que han respost amb nota i s'han assentat com titulessis amb edats prematures. Els casos més cridaners d'aquest fenomen són Lamine Yamal, Gavi, Pau Cubarsí, Fermín López i Ronald Araujo. Però l'aposta blaugrana pels futbolistes del seu planter no es frenarà aquí, ja que es preveu que diversos jugadors del Barça Atlètic i del Juvenil A tinguin  oportunitats al llarg de les pròximes temporades, per continuar conformant una base de jugadors joves àmplia.

Andrea Natali, el campió d'Europa italià que posa rumb al Bayer Leverkusen

Els noms que són al radar del primer equip són molts, com Marc Casadó, Mika Faye o Marc Bernal, però hi ha un d'ells que estava destinat a ser titular més aviat que tard, però que han decidit emprendre una nova aventura, fora del Barça. Estem parlant d'Andrea Natali, central italià de 16 anys (2008) que s'ha proclamat recent campió d'Europa sub 17, sent un dels futbolistes més destacats de la seva selecció. Segons ha informat el prestigiós periodista italià especialitzat al mercat de fitxatges, Natali ja té un acord firmat amb el Bayer Leverkusen de cara a la temporada que ve per incorporar-se com a agent lliure.

Andrea Natali / Foto: @AndreaNatali14
Andrea Natali amb el títol de campió d'Europa sub 17/ Foto: @AndreaNatali14

Diverses fonts que segueixen l'actualitat blaugrana han informat que la decisió d'Andrea Natali es deu a les discrepàncies que ha tingut amb Deco, director esportiu del primer equip, i d'Alexanco, un dels responsables de la Masia. El jugador transalpí no s'ha sentit donat suport per ells dos i ha decidit fitxar per un club que es troba a l'alça. Al principi, formarà part del filial, que també disputarà la Youth League, però tindria bastant més fàcil fer el salt el primer equip, sobretot tenint en compte que és un equip que es caracteritza per donar oportunitats a jugadors joves, fins i tot en edat prematura.

El Barça perd un central amb l'ADN Barça

Així doncs, ja està (gairebé) confirmat: el Barça perdrà Andrea Natali completament gratis. Una de dura perduda, que podria convertir-se en un greu error de futur. I és que l'italià és un central amb l'ADN Barça, amb un gran toc de pilota i que també és capaç de ser sòlid a nivell defensiu. Ara faltarà veure com s'adapta al futbol alemany, però Natali està destinat a ser un dels centrals amb més projecció del futbol europeu.