La històrica campanya que ha protagonitzat el Girona no ha passat desapercebuda, i el sensacional rendiment de totes les seves peces clau han provocat que es trobin a l'agenda de grans clubs. De moment, ja han perdut el capità, Aleix García, que s'ha marxat traspassat al Bayer Leverkusen de Xabi Alonso. I cal afegir els comiats dels futbolistes que estaven cedits per altres clubs, com Yan Couto, Savio Moreira, Eric García i Pablo Torre.

Però la cosa no acabarà aquí, i s'espera que durant les properes setmanes es confirmin més sortides doloroses. Perquè jugadors com Miguel Gutiérrez, Iván Martín o Victor Tsygankov també tenen diverses ofertes a sobre de la taula, encara que és Artem Dovbyk qui pot presumir de col·leccionar més trucades. Una cosa que no és sorprenent, després d'haver mostrat un increïble nivell a la seva primera campanya a Espanya.

Artem Dovbyk Girona
Artem Dovbyk/ Girona

Ha estat la referència ofensiva del combinat dirigit per Michel Sánchez, i ha aconseguit proclamar-se com a guanyador del Trofeu Pichichi, amb 24 dianes i vuit passos de gol. És el primer futbolista que no defensa els colors del Reial Madrid o del Barça que conquereix aquest guardó des que ho va fer Diego Forlán, i té una clàusula de rescissió de 40 milions d'euros que hi ha molts equips que estan disposats a pagar.

És el cas de l'Atlètic de Madrid, que necessita firmar un nou ariet, ja que Álvaro Morata no ha convençut amb la seva regularitat, i Samu Omorodion pot sortir traspassat a la Premier League. L'internacional ucraïnès també ha estat temptat pel Chelsea, el Tottenham Hotspur, la Juventus de Torí o el SSC Napoli, i per tant la seva continuïtat a Montilivi sembla molt difícil. I ha obligat Quique Cárcel a iniciar la recerca d'un successor de garanties.

Artem Dovbyk

Dovbyk ha passat de ser un complet desconegut a convertir-se en un dels '9' més cotitzats del continent en qüestió de menys de 12 mesos, i la seva etapa pel Girona pot ser efímera.

El Girona ja s'ha assegurat l'arribada d'Abel Ruiz, però busca un altre golejador

De moment, el Girona va anunciar fa unes setmanes l'arribada d'Abel Ruiz procedent del Sporting de Braga, però busca un altre golejador, i un nom que està molt ben posicionat a l'agenda és el d'Orri Oskarsson, del Copenhaguen.

Dovbyk deixarà un buit enorme en els sistemes de Michel, tot i que encara no s'ha confirmat el seu adeu.