Després d'un cap de setmana ple d'emocions al GP de Portugal, Marc Márquez i Pol Espargaró, els 2 pilots catalans de l'equip Repsol Honda, han concedit aquest dimarts diverses entrevistes per repassar el moment actual de la temporada, en el qual Márquez ja ha pogut tornar a la competició i en el qual Espargaró segueix la seva adaptació a la nova moto.

Marc Márquez Gran Premi Portugal EFE

Marc Márquez, durant el GP de Portugal / EFE

Les llàgrimes d'alliberament de Márquez i la por de la retirada obligada

La imatge del cap de setmana va ser la de Marc Márquez esclafint a plorar al box després de completar la cursa, la demostració que havia superat una gravíssima lesió que fins i tot havia posat en risc la seva continuïtat a la competició. "Una retirada per lesió... cap pilot vol això. La retirada ideal d'un pilot és perquè ell vol, no perquè l'obliga una lesió o l'obliga no tenir lloc a MotoGP o x raons", ha reflexionat Márquez a Marca. "Més que de tensió, van ser llàgrimes d'alliberament, d'alleujament," ha afirmat a EFE.

"La meva mare em va renyar, no pel que havia fet durant el cap de setmana, sinó per haver-la fet plorar tant diumenge des de casa. L'alleujament aquest ja està i crec que Jerez serà un cap de setmana més normal pel que fa a les emocions, i això em farà treballar més relaxat", ha afegit a As. "A què puc optar a Jerez i aquest any? El físic ho marcarà. De moment tinc una limitació i no puc fer la cursa sencera al cent per cent. És aquí on hem de treballar, però entre cursa i cursa he de respectar els descansos".

marquez espargaro

Marc Márquez i Pol Espargaró, durant la pretemporada / Honda Repsol

Márquez i Espargaró: aprenent d'una vella rivalitat

"En el passat vam lluitar per títols en categories inferiors. Érem més joves, teníem les nostres diferències. Ara és evidentment que hem de tenir la nostra rivalitat. No és important que hi hagi una amistat dins dels boxes, però sí una bona relació, perquè al final els dos pilots volem el mateix. Ara mateix jo necessito més al Marc que ell a mi" ha admès Espargaró a l'agència EFE.

"No enteníem què era la competició, que guanyes o perds, però ara lògicament estem al mateix equip, som més madurs i tot això es queda en el passat. Tant de bo hi hagi aquesta tensió sana, perquè voldrà dir que estem lluitant els dos per les victòries," ha dit sobre això Márquez.

 

Imatge principal: Marc Márquez, plorant d'alleujament després de completar el GP de Portugal / Dazn