Durant bona part de la temporada semblava gairebé impossible dir una cosa així, però Sergi Roberto continuarà sent jugador del FC Barcelona. El futbolista de Reus s'ha passat la temporada pràcticament en blanc, després de lesionar-se en les primeres setmanes i tornar a recaure en la seva tornada als entrenaments.

Sergi Roberto, un any més de blaugrana

Les negociacions havien quedat interrompudes per part del Barça des de desembre, perquè Roberto havia rebut una proposta que no havia acceptat i tant Joan Laporta i Mateu Alemany no van moure un dit per fer una proposta millor, la qual cosa donava per fet que una vegada acabada aquesta temporada, i per tant, el seu contracte, deixaria de ser jugador blaugrana.

Sergi Roberto somrient el FC Barcelona Europa Press
Sergi Roberto es quedarà un any més al Barça / Europa Press

Però no serà així, i segons explica el diari Sport, prolongarà la seva estada a Barcelona un any més, fins al 30 de juny de 2023, i acceptant l'oferta que prèviament havia rebutjat. I segons l'esmentada informació pot fer-se oficial aquest mateix divendres. Això comporta una reducció molt important del seu sou, que actualment està al voltant dels 10 milions d'euros.

Segons diverses informacions, Sergi Roberto ha acceptat cobrar-ne menys de la meitat per seguir a la que és la seva casa des de 2006. En gran part, perquè després de les seves lesions, ningú no li hauria ofert una xifra semblant a la que percebia en l'actualitat, però també pel paper que ha jugat Xavi Hernández.

La insistència de Xavi ha estat clau

L'entrenador blaugrana, tot i que encara no ha pogut disposar d'ell, sempre que ha estat preguntat en les rodes de premsa ha assegurat que volia comptar amb un jugador polivalent com ell, que pot jugar al lateral dret o al mig del camp, i la confiança que ha mostrat a Roberto ha estat part clau perquè s'acabi quedant.

Xavi ha pressionat Laporta i Alemany perquè mantinguessin l'oferta, perquè el seu perfil pot acabar sent interessant. Sobretot perquè en les dues posicions que sol ocupar hi ha moltes incògnites. En el lateral, encara que sembla que no hi haurà canvis i Sergiño Dest i Dani Alves poden seguir, tampoc no es pot descartar res.

D'altra banda, al mig del camp, hi ha diversos jugadors que són al mercat. El nom més destacat és el de Frenkie de Jong, pel qual podrien fer caixa, però a més del neerlandès, Riqui Puig és més fora que dins, i Nico González podria sortir cedit. Kessié sembla fitxat, però si Roberto es recupera bé, pot disposar de minuts importants per a Xavi Hernández.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, durant un partit del Barça / EFE